Unu din trei români nu mănâncă micul dejun

Delia Pătru
mic dejun

Consumat acasă, în oraș sau la birou, micul dejun reprezintă pentru mulți dintre consumatorii români ritualul care dă energia necesară pentru toate activitățile de peste zi.

Potrivit Sondajului TeMananc.ro , doar 50.9% dintre respondenți au afirmat că mănâncă micul dejun zilnic, în timp ce 30.3% au spus că nu mănâncă deloc la micul dejun. Alții mănâncă ocazional, de 2-3 ori pe săptămână (12.39%) sau de 3-4 ori pe săptămână (6.41%).

De asemenea, sondajul arată că printre cele mai consumate alimente sunt ouăle (45%), urmate de sandvișuri și mezeluri (38.81%), brânzeturi (29.1%), cereale cu lapte sau iaurt (27.01%). Când vine vorba de băuturi, cafeaua își menține poziția de lider, fiind preferată de 60.75% dintre respondenți.

52.39% din respondenții care consumă mic dejun aleg să mănânce după 2 ore de la trezire iar 24.63% au menționat că micul dejun este mai consistent în weekend.

În ceea ce privește momentul zilei în care se ia micul dejun, unu din doi români (52.39%) aleg să mănânce după 2 ore de la trezire, 31.94% după o oră, iar 15.67% imediat ce se trezesc.

Alimentele preferate sunt ouăle, ales de 44.78% dintre respondenți, urmate de sandvișuri și mezeluri (38.81%), brânzeturi (29.1%), cereale cu lapte sau iaurt (27.01%), fructe și/sau legume (22.84%) și produse de patiserie (21.64%).

Când vine vorba de băuturi, cafeaua își menține poziția de lider, fiind preferată de 60.75% dintre respondenți. Apă este și ea populară, cu un procent de 53.73%. Alte băuturi precum ceaiul (22.54%), lactatele (13.43%), sucurile acidulate (9.55%) și sucurile naturale (7.31%) au fost și ele menționate

În plus, 54.93% dintre respondenți au spus că micul dejun pe care îl consumă în timpul săptămânii nu diferă de cel din weekend. Cu toate acestea, 24.63% au menționat că micul dejun este mai consistent în weekend, în timp ce 20.44% nu mănâncă micul dejun în weekend.

Sondajul a fost realizat în perioada 28 iunie – 18 septembrie 2023, și la el au participat de 3217 persoane și s-au cercetat diverse aspecte legate de obiceiurile alimentare la prima masă a zilei.

Distribuie acest articol