Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova a lansat joi, 7 septembrie, cea de-a doua ediție a evenimentului denumit „Zilele cardiologiei craiovene”. Această manifestare va avea loc pe parcursul a două zile, 7 și 8 septembrie 2023, și va aduce împreună cardiologi renumiți din întreaga țară. Pe agenda evenimentului se regăsesc subiecte de actualitate din domeniul IRM-ului cardiac, cardiologiei intervenționale, cardio-oncologiei și altele.
„Mă bucur că această manifestare în zona cardiologiei este la a II-a ediție și sunt sigur că va continua în aceeași admosferă. Colegii mei din clinica de cardiologie deja au demonstrat că au un cuvânt de spus în cardiologia românească, în cardiologia Olteniei, în primul rând în interesul pacienților. Putem rezolva pacienții din zona Olteniei în ceea ce înseamnă cardiologie intervențională, ușor începe și clinica de cardiologie cardiacă să se dezvolte și să facă intervenții din ce în ce mai complexe. Viziunea Universității este echipă și ne bucurăm când vedem echipe conglomerate”, a spus rectorul UMF Craiova, Dan Gheonea.
„Craiova s-a dezvoltat foarte frumos din punct de vedere cardiologic”
La deschiderea evenimentului vicepreședintele Societății Române de Cardiologie a avut un mesaj de transmis tuturor celor prezenți. Acesta a afirmat că Bănia s-a dezvoltat foarte mult din punct de vedere cardiologic.
„Am urmărit programul pe care l-au conceput colegii din Craiova, mi se pare foarte interesant, cu multe sesiuni atrăgătoare, diverse catene care vor beneficia de experiența unor colegi de vârf din conducerea societății împreună cu experții locali, colegii din Craiova. Cred că Craiova s-a dezvoltat foarte frumos din punct de vedere cardiologic, în ultimii ani, multe progrese. A reușit să atragă colegi tineri iar lucrurile merg într-o direcție foarte bună” – conf. Dr. Bogdan Alexandru Popescu, vicepreședintele Societății Române de Cardiologie.
„Singurul care poate să redacteze un rezultat imagistic, din punct de vedere legal, este medicul imagistic. În Craiova există un Centru de Imagistică al Universității de Medicină și Farmacie care dispune de echipamente de înaltă performanță cu ajutorul cărora am debutat și noi ca imagiști în colaborare cu medicii cardiologi în examinările pacienților” – prof. univ. dr. Ioana Gheonea (UMF din Craiova).