Unitate de învățământ seculară, emblematică pentru Râmnicu Vâlcea, Colegiul Național Alexandru Lahovari este evidențiat de platforma HartaEdu.ro ca rămas cu un întreg corp de clădire la stadiul de acum aproape 50 de ani, dar și cu două clase din principalul corp nefolosite din cauze similare. Proiectul online funcționează pe bază de sesizare de la profesori, părinți sau cetățean, pur și simplu, a unor probleme ce pot fi remediate și cu ajutorul implicării civice locale, inclusiv prin metoda crowdfunding (strângere de donații în bani, materiale și/sau ore de voluntariat, de la cei care doresc să ajute). Situația, ușor jenantă, distruge eforturile municipalității, principala responsabilă pentru aducerea spațiilor de învățământ la standarde civilizate și întreținerea lor, de a poza în administrație publică total implicată în această atribuție foarte importantă. Și asta cu doar o lună înaintea începerii anului școlar.
Problema sesizată
“Clădirea colegiului este de acum 130 de ani. Corpul de clădire B a fost construit în anul 1976 și de atunci nu a fost reabilitat, nu s-au efectuat lucrări la instalația electrică, nu s-a schimbat pardoseala/parchetul, lambriurile, etc. În prezent, în corpul B sunt 5 săli de clasă și 2 laboratoare de informatică, în care pardoseala este mucegăită, instalația electrică este subdimensionată față de consumatorii actuali (calculatoare, routere, etc.), zidurile sunt fisurate, învelitoarea clădirii (țiglă ceramică) prezintă fisuri prin care se infiltrează ploaia.
În corpul A (construit in 1891) sunt 2 săli de clasă nefolosite din următoarele motive: parchet mucegăit, rupt, uși învechite, scări nereabilitate, pereți scorojiți, crăpați, etc.
Sunt necesare: lămpi neon, prize, parchet-aprox. 500 mp pentru toate sălile mai sus menționate, conductor electric, cabluri, rețea de calculatoare, comutatoare. Precizăm că cele 2 laboratoare de informatică sunt folosite de cei 906 elevi ai colegiului, având și clase de informatică intensiv. Mulțumim!”
Cum te poți implica?
“În calitate de persoană fizică sau persoană juridică, poți susține Colegiul Național Alexandru Lahovari prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă înțelegi nevoia de acțiuni și rezonezi cu problema semnalată de responsabilii direct interesați, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.
Folosește ACEST LINK pentru a accesa detaliile problemei reclamate și pentru a te face util(ă).