vineri, decembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Europol: Polițista de la Negomir, sechestrată trei ore

Sindicaliștii Europol spun că polițista de la Negomir, care a ajuns la spital după ce ar fi fost agresată de colegii de la Control Intern, ar fi și fost sechestrată de aceștia timp de trei ore. Între timp, conducerea IPJ Gorj emite comunicate de presă prin care dă de înțeles că a fost vina ei că s-a rănit.

Cercetarea făcută de cei de la Control Intern îl viza pe un polițist care, la un chef cu polițiști, și-ar fi agresat soția și ar fi spart o ușă. Sindicaliștii Europol spun că nu ar fi chiar așa.

„Debutul comportamentului infracțional al șefilor din cadrul IPJ Gorj față de subalterni s-a produs în data de 24.09.2022 pentru că un agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Fărcășești a ”avut tupeul” să sesizeze structura de control intern cu privire la faptul că șeful Poliției Orașului Rovinari, comisar Sanda Minel efectuează activitatea de control a dispozitivului de ordine publică fără a purta uniforma de serviciu așa cum statuează art. 6 alin. 3 din Anexa nr. 1 la OMAI 183/2021, dar și pentru că în data de 19.10.2022, în timp ce se afla în serviciul de patrulare cu șefa Postului de Poliție Negomir l-a amendat pe prietenul acestuia, șeful Poliției Orașului Turceni, subcomisar Pardon Claudiu Ionuț pentru încălcarea normelor rutiere.
Rețeta strategiei de răzbunare a celor doi șefi fost inițiată ca urmare a unei petreceri private ce a avut loc la o cabană din stațiunea Rânca în noaptea de 12/13.03.2023 unde acești ipochimeni cu funcții de conducere au ”perceput” cu propriile lor simțuri de polițiști adevărați că unul dintre participanți, agentul care a aplicat legea fără părtinire față de ei ar fi distrus bunuri din incinta cabanei și s-ar fi manifestat agresiv față de propria soție. Astfel, în zilele de 19, 20 și 21 aprilie 2023 l-au chemat pe patronul cabanei respective și i-au sugerat să formuleze un denunț în sensul celor constatate de către domniile lor, însă persoana în cauză nu a cedat presiunilor exercitate asupra și nu a dat curs demersului celor doi ofițeri întrucât niciuna dintre faptele invocate nu se produsese.
În continuare, șeful Poliției Orașului Rovinari se sesizează din oficiu pentru presupusele infracțiuni de distrugere și violență în familie, în ciuda faptului că niciuna dintre presupusele victime ale infracțiunilor nu s-a prezentat la poliție sau la unitatea de parchet pentru a depune vreo plângere, nu au fost audiate ca persoane vătămate, și procedează la ridicarea sistemului de supraveghere video din incinta cabanei respective, în speranța disperată că ar putea identifica ceva probe, poate chiar indirecte, de natură a incrimina în vreun fel pe cel ce și-a permis să aplice legea cu imparțialitate chiar și față de prietenul său care ocupă funcția de șef al Poliției Orașului Turceni.
Astfel, putem constata că în lipsa plângerilor pentru cele două infracțiuni scopul vădit al întocmirii acestui dosar de către comisarul Sanda Minel este acela de a eluda prevederile Codului de procedură penală astfel încât să creeze o aparentă legalitate a demersului de a intra în posesia telefoanelor mobile ale unor polițiști incomozi care au ales să aplice legea fără părtinire față de orice persoană, indiferent de statutul social sau profesional.
Iar ca totul să demonstreze comportamentul total neprofesionist promovat la nivelul IPJ Gorj, în data de 28.04.2023 polițiștii din cadrul Biroului Control Intern, comisar Segârceanu Bogdan și colegul acestuia, Borcan Marian s-au deplasat la sediul Poliției Orașului Rovinari, unde au chemat-o pe șefa Postului de Poliție Negomir pentru a fi audiată în calitate de martor în cadrul dosarului penal constituit exact după mintea și asemănarea comisarului Sanda Minel”, arată Europol.

I-au cerut telefonul în care ar fi avut dovezi. Sindicaliștii spun însă că nu aveau bază legală să o facă.
„Cu privire la această audiere ați putea spune că nu e nimic anormal, însă i-au comunicat că vor trebui să-i ridice „un telefon mobil„ întrucât ar putea constitui mijloc de probă, prezentându-i o ordonanță în acest sens care însă nu era completată cu datele de identificare ale presupusului dispozitiv ce ar fi putut contribui la aflarea adevărului în cadrul procesului penal. Văzând modul nelegal de completare a ordonanței respective dar și caracterul ilicit al solicitării celor doi polițiști din cadrul Biroului Control Intern, colega noastră le-a precizat că nu le va putea pune la dispoziție telefonul întrucât acesta nu este individualizat în cuprinsul documentului așa cum era normal conform prevederilor legale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru simplul fapt că aceasta a dorit să-i fie respectate drepturile, cele două ”eminențe” de la Control Intern au agresat-o fizic pe colega noastră și au încercat să o deposedeze de bunul personal, bruscând-o în repetate rânduri pentru a-i smulge acesteia telefonul din mână, moment în care dispozitivul s-a spart, provocându-i mai multe plăgi la nivelul mâinii”, menționează sindicaliștii Europol.

IPJ Gorj susține că polițista l-a distrus: „La data de 26 aprilie a.c., polițiștii Poliției Orașului Rovinari s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și distrugere de către un agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Fărcășești. Agentul, aflându-se în timpul liber, ar fi participat la un eveniment privat, la o cabană din stațiunea Rânca, în noaptea de 12/13 martie a.c., iar pe fondul consumului de alcool, acesta și-ar fi agresat fizic soția și ar fi distrus o ușă. Actul de sesizare a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, fiind constituit dosar penal. Vineri, 28 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Control Intern s-au deplasat la sediul Poliției Orașului Rovinari, pentru a efectua activități în cadrul dosarului penal, în baza unei delegări a Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci.

Polițiștii au procedat la audierea unei colege, șefă de post în cadrul Postului de Poliție Negomir, în calitate de martor.

De asemenea, aceștia i-au prezentat o ordonanță de ridicare a telefonului mobil al polițistei, însă aceasta a refuzat să-l predea și l-a distrus. Ulterior, la data de 29 aprilie a.c., personalul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a sesizat Poliția Municipiului Târgu Jiu, cu privire la faptul că la Unitatea de Primiri Urgențe s-a prezentat polițista respectivă, care a declarat că, în ziua precedentă, ar fi fost victima unei agresiuni fizice, acuzând dureri la nivelul membrelor superioare. Având în vedere calitatea persoanei, rezultatul verificărilor a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, în vederea analizării și pentru a dispune conform competențelor.”

Europol susține în schimb că, pe lângă faptul că au agresat-o pe polițistă, cei de la Control Intern au și privat-o ilegal de libertate.

„În continuarea comportamentului infracțional al celor doi specialiști de la Control Intern, deși activitatea de audiere în calitate de martor se terminase, au privat-o ilegal de libertate pe colega noastră preț de 3 ore sub pretextul că îi vor prezenta ordonanța de reținere pentru 24 de ore în baza căreia va fi depusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Gorj pentru faptul că ar fi refuzat să le predea telefonul mobil ce tocmai fusese distrus de către cei doi, în ciuda faptului că nu individualizaseră în cuprinsul ordonanței anterioare care este dispozitivul ce poate constitui mijloc de probă. (…) La acest moment la unitatea de parchet competentă a fost formulată o plângere penală față de cele două specimene sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni printre care amintim purtarea abuzivă, distrugerea și lipsirea de liberate în mod ilegal, Sindicatul EUROPOL asigurând-o pe colega noastră de sprijinul necesar și de reprezentare în cadrul procesului penal prin intermediul cabinetului de avocatură”, mai arată Europol.

Politica