“Ne-am întrebat cum am putea să dăm unei activităţi de plantare o altă abordare, să o transformăm într-o formă de viață, iar copacii ni s-au părut a fi acel ceva care ar purta cu ei poveşti frumoase, poveşti culese de-a lungul timpului, poveşti inspirate din arta tradiţională romȃnească, din simbolurile universale, din colecţiile de artă, din mărturii despre identitatea noastră culturală.
Şi nu numai cȃteva poveşti extraordinare, dar şi capitole ȋntregi despre relaţiile dintre oameni, despre comunicare, despre dezvoltarea abilităţilor sociale de la o vȃrstă fragedă.
Vorbim despre un proiect care îmbină atât de multe direcții, e un proiect despre mediu, despre tehnologie, e un proiect de comunitate, despre prietenie, un proiect tare îndrăgit de copii.
Evenimentul este adresat elevilor care sunt preocupaţi de viitorul planetei. Planeta noastră este un loc extraordinar, dar are nevoie de ajutorul nostru pentru a prospera!
Am dus 14 salcâmi globulari şi 15 tei la Şcoala Sadova, iar fiecare arbore plantat de noi poartă cu el un QR Code care, scanat, te duce spre site-ul unde poţi afla…povestea.
Muzeul Olteniei, Casa Băniei, Muzeul de Artă, Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, Discover Dolj, sunt locuri unde copiii pot ajunge virtual. Putem sărbători prietenia, putem ȋnvăţa şi putem proteja planeta în același timp. Aerul de primăvară ne-a invitat să ieşim afară şi astfel, timp de cȃteva ore, elevii claselor a IIa D si a IV-a A, de la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Ţiţeica”, alături de colegii lor de la Şcoala Sadova , au âmbinat utilul cu plăcutul: au plantat, au descoperit poveşti interesante parcurgȃnd tururile virtuale ale muzeelor, s-au jucat şi au legat prietenii.
Mulţumim partenerilor care au sprijinit acest proiect! Ne-am bucurat de deschiderea multor oameni de bine faţă de ideile noastre.
Până la urmă nimic nu e imposibil şi suntem chiar obligaţi cu toţii să avem o perspectivă de anvergură asupra ceea ce trebuie făcut cu planeta pe care trăim . Copacul cu poveşti – un proiect, o experienţă care sigur va inspira mulţi copii pe drumul lor spre viitor! Iar azi, copiii ne-au arătat că viitorul e în mâini bune!”, ne-au transmis cele două ȋnvăţătoare, Mihaela Gheorghiu şi Diana Stănculeasa.
“Prin participarea la activități precum ecologizarea pământului, plantarea copacilor, facem din lumea noastră un loc mai bun și mai sănătos. Prietenia este legătura care ne oferă sentimentul de apartenență la grup sau la comunitatea din care facem parte. În compania naturii şi a prietenilor avem o şansă să oprim degradarea planetei, pentru bunăstarea noastră şi pentru generaţiile viitoare” – Atia Fodor, directorul Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Ţiţeica”.
“ Dacă trezim conștiința ecologică în oameni, ȋmpreună putem transforma o singură idee în mii și milioane de acțiuni de impact pentru casa noastră comună. Este important să ne unim eforturile și să fim împreună pentru crearea unui viitor sustenabil” – Angela Călugărescu, directorul Şcolii Gimnaziale Sadova.