luni, noiembrie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Gorj. Furt în valoare de 100.000 de euro

Un tânăr de 21 de ani, din Târgu Jiu, a alertat poliția după ce i-au fost furate bunuri în valoare totală de 100.000 de euro. Vinovații ar fi doi bărbați de 30 și 27 de ani, din județele Vâlcea și Gorj.

„La data de 2 aprilie a.c., Poliţia Municipiului Târgu Jiu a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi pătruns în locuința unui tânăr de 21 de ani, din municipiul Târgu Jiu, de unde ar fi sustras bunuri și valori.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că în perioada 1-2 aprilie a.c., mai multe persoane ar fi pătruns, fără drept, prin escaladare și forțarea unei ferestre exterioare, în locuința tânărului, de unde ar fi sustras bani, bijuterii și un telefon mobil, în valoare totală de 100.000 de euro”, potrivit IPJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma activităților investigativ-operative efectuate de polițiști, au fost identificați doi bărbați de 30 și 27 de ani, din județele Vâlcea și Gorj, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Pe parcursul urmăririi penale, polițiștii au pus în executare un mandat de aducere față de bărbatul de 30 de ani, din județul Vâlcea, fiind depistat pe Aeroportul Internațional Otopeni, în timp ce intenționa să părăsească țara. În urma administrării probatoriului, la data de 9 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale i-au reținut, pentru 24 de ore, pe cei doi bănuiți.

„Pentru documentarea întregii activități infracționale, polițiștii au efectuat patru percheziții domiciliare în județele Gorj și Vâlcea. În urma perchezițiilor, la locuința bărbatului de 27 de ani a fost identificată muniție letală cu capsule nepercutate, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

La data de 10 aprilie a.c., cei doi bărbați au fost prezentați Judecătoriei Târgu Jiu, față de aceștia fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de polițiști pentru documentarea întregii activități infracționale a bănuiților și recuperării prejudiciului.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, potrivit sursei citate.

Politica