Elevii din Rovinari s-au aflat într-un schimb de experiență, în Portugalia, privind antreprenoriatul de succes. Totul s-a derulat în cadrul Erasmus+Proiect de cooperare DigiSchools nr. 2021-1-RO01-KA220-SCH000022611, coordonat de Liceul “Gheorghe Tătărescu” Rovinari în parteneriat cu licee din Turcia, Lituania, Portugalia și Universitatea de Stiinte Aplicate din Isparta, Turcia.
Cea de-a doua mobilitate C2- FCL-Future Classroom Lab- s-a desfășurat la școala Agrupamento de Escolas de Fornos de Algodres, Portugalia (34 de elevi și profesori), în perioada 27.03- 31.03.2023. Elevii au fost insoțiți de coordonatorul proiectului- Suvar Lăcrămioara, împreună cu profesorii Pătrulescu Corina și Guia Roxana.
Scopul LTTA2 –FCL a urmărit învățarea și îmbunătățirea cunoștințelor despre FCL, schimb de bune practici, metode și strategii, instrumente WEB 2.0. De asemenea, îmbunătățirea competențelor digitale ale elevilor în FCL și îmbunătățirea abilităților lor de bază de antreprenoriat creativ, învățarea/respectarea altor culturi, tradiții, valori și credințe, îmbunătățirea competențelor digitale și a abilităților lingvistice.
Programul mobilității a cuprins activități de cunoaștere și prezentare a școlilor/țărilor/sistemelor educaționale ale statelor participante, Workshop (în echipe mixte, elevii au realizat planuri de afaceri, scopul fiind cum să devină antreprenori de succes); studii despre Eco-schools-AEFA (seminar despre ce înseamnă, care sunt calitățile unei scoli Eco de succes, proiectele Eco pe care le implementează, participare la activități în orizontul local, biodiversitate, agicultură sustenabilă); activități culturale, vizite de documentare.
La finalul fiecărei mobilități s-a aplicat un chestionar de evaluare, prin care am urmărit procentul de realizare a obiectivele propuse, dar și un raport al activității.