Polițiștii vâlceni au profitat de ziua de 30 ianuarie, Ziua Internaţională pentru Nonviolenţă în Şcoală și au mers în fața elevilor pentru a le vorbi despre bullyng și cyberbulyng. La acțiune au participat și Asociația Vâlceană a Elevilor și Consiliul Județean al Elevilor din Vâlcea.
„Bullyingul este un comportament social nedorit sau agresiv manifestat de către o persoană față de o altă pesoană, comportament care reflectă un dezechilibru real sau perceput de putere între cele două și care are drept consecință atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare ce vizează aspecte de discriminare sau excludere socială.
Cyberbullyingul este reprezentat de fenomenul de bullying realizat prin intermediul tehnologiei moderne, precum rețelele de socializare.
De asemenea, în contextul utilizării rețelelor de socializare de către majoritatea tinerilor, șansele ca aceștia să devină victime ale traficului de persoane cresc exponențial, iar constientizarea și informarea cu privire la aceste fenomene, constituie primul pas în protejarea copiilor.
În acest context, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, S.O.P., B.A.P.C., Poliţiei mun. Râmnicu Vâlcea – B.O.P. şi P.P. Mihăeşti, împreună cu Asociația Vâlceană a Elevilor și Consiliul Județean al Elevilor din Vâlcea, au organizat și desfăşurat acţiuni educativ-preventive în mediul școlar din județul Vâlcea, pentru prevenirea bullyingului – cyberbullyingului, a actelor cu violență, cu accent pe delincvența juvenilă și victimizarea minorilor.
Ziua de 30 ianuarie, reprezintă Ziua Internaţională pentru Nonviolenţă în Şcoală, la nivel național derulându-se acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, precum și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar”, au spus oamenii legii.