duminică, ianuarie 5, 2025

Ultima ora

Sport

Craiova. Centru de Simulare Aplicată în Medicină, la UMF

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova a atras fonduri europene de peste 2 milioane de euro, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, care au fost investite în dezvoltarea unui centru de simulare aplicată în medicină.

Proiectul cu titlul „Amplasare firmă, igienizare și dotare spații de învățământ” a avut ca obiectiv crearea unui centru modern de instruire, care să ofere studenților oportunități de antrenament procedural, de perfecționare a abilităților non-tehnice, cât și de evaluare în majoritatea disciplinelor, folosind simularea aplicată în medicină, ca metodă principală de educație și practică medicală.

Banii europeni au fost folosiți atât pentru achiziționarea de simulatoare şi echipamente didactice performante, elemente de mobilier și alte dotări necesare desfășurării activităților practice din cadrul procesului de învățământ, cât și pentru igienizarea unor spații și amplasarea unei firme pentru identificarea Centrului de simulare aplicată în medicină.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În total, au fost achiziționate 90 de echipamente didactice (dotări medicale, simulatoare și manechine didactice) și 388 de piese de mobilier.

Valoarea totală a proiectului a fost de 10,6 milioane de lei, respectiv 2,3 milioane de euro, cu o finanțare nerambursabilă de sută la sută, potrivit new.adroltenia Perioada de implementare a proiectului a fost de 22 de luni, respectiv între 1 februarie 2018 şi 30 noiembrie 2019.

Investițiile au fost derulate în cadrul Axei Prioritare 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investiții în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectivul specific 10.3 – Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt studenții celor patru facultăți componente ale Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, care au posibilitatea să studieze și să își dezvolte abilitățile practice, prin utilizarea celor mai moderne tehnologii în domeniu, precum și cadrele didactice care își desfășoară activitatea în cadrul facultăților beneficiare, care pot să își îmbunătățească tehnicile de predare și instruire, prin folosirea infrastructurii create prin proiect.

Politica