luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Cum să vă protejați copiii de răceală și alte boli în această iarnă

În acest articol, iată câteva sfaturi eficiente pe care ar trebui să le urmați în timpul sezonului de iarnă pentru a rămâne sănătoși.

Copilul dumneavoastră poate avea probleme de adaptare la schimbarea mediului înconjurător din cauza reducerii temperaturilor și a estompării razelor solare. Copilul dvs. trebuie să își dezvolte un sistem de apărare mai puternic în această perioadă. Pentru a lupta împotriva numeroaselor boli, inclusiv gripa, răcelile, durerile de gât și infecțiile urechii, și a vă feri de batista bebelușului, aparate de aerosoli sau un aspirator nazal, sistemul lor imunitar trebuie să fie în alertă maximă.

Faptul că sistemul imunitar al copilului dumneavoastră este compromis atrage după sine pericole nedorite și probleme de sănătate, făcându-l mai sensibil la infecții în timpul lunilor reci. Iată câteva sfaturi eficiente pe care ar trebui să le urmați pe parcursul sezonului de iarnă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acest conținut, inclusiv sfaturi, oferă doar informații generice. Nu înlocuiește în niciun caz o opinie medicală calificată. Consultați întotdeauna un specialist sau propriul medic pentru mai multe informații.

1. Îmbrăcați-i corect

Nu uitați să protejați capul și pieptul copilului dumneavoastră. Copilul dvs. va rămâne cald datorită acestui lucru. Acest lucru este crucial, deoarece cercetările au arătat că capul nostru reprezintă 30% din căldura pe care o pierdem din corp. Bineînțeles, nu uitați să vă îmbrăcați copilul cu mâneci complete și pantaloni întregi.

Schimbările climatice din timpul iernii înseamnă că lumea de afară devine mai umedă, mai vântoasă și mai rece și batista bebelușului iese din sertar. Deși poveștile din bătrâni conform cărora acest lucru ar provoca pneumonie și infecții virale sunt foarte puțin adevărate, este cu siguranță logic să ne învelim și să rămânem uscați. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a purta straturi subțiri de țesături naturale, cum ar fi bumbacul, lâna și fleece, mai degrabă decât un singur strat voluminos, completat cu un strat impermeabil dacă plouă. Acest lucru ajută la controlul temperaturii copiilor dvs. prin adăugarea și îndepărtarea straturilor, după cum este necesar. Pălăriile, eșarfele lejere și mănușile le mențin, de asemenea, extremitățile calde.

Îmbrăcatul este deosebit de important pentru nou-născuți și pentru copiii cu astm, deoarece temperaturile scăzute pot exacerba crizele de astm. Dacă știți că copilul dumneavoastră suferă de astm, asigurați-vă că își ia medicamentele prescrise și că are la el inhalatorul și distanțierul pe tot parcursul sezonului.

2. Igienizați și păstrați curățenia

Este mai sigur să păstrați mediul și bunurile copilului curate, deoarece sistemul lor imunitar luptă împotriva infecțiilor. Deoarece copiii petrec cea mai mare parte a vremii reci în casă, este important să curățați și să sterilizați casa în mod regulat, mai ales în timpul și după ploi, când umezeala favorizează infecțiile fungice. Încurajați-i să își păstreze obiectele, cum ar fi hainele, șosetele, jucăriile și ghiozdanele, uscate și curate.

3. Mâncați corect

O dietă sănătoasă și echilibrată este esențială pentru îmbunătățirea stării de sănătate a copilului dumneavoastră în această perioadă a anului. Alimentele pe care le consumă copilul tău au un impact mare asupra sistemului lor imunitar. Prin urmare, creșterea cantității de elemente care stimulează imunitatea în dieta lor, cum ar fi fructele și legumele bogate în antioxidanți, condimentele etc., îi va proteja de boli.

4. Asigurați-vă că sunt hidratați

Consumul unei cantități suficiente de lichide este, de asemenea, destul de important pe tot parcursul acestui sezon rece. În timp ce vara ni se face sete cu toții și consumăm cantități abundente de apă, este la fel de vital să creștem aportul de lichide în timpul iernii. Chiar dacă copilul dvs. nu simte sete, menținerea hidratării este crucială pentru sănătatea generală în timpul iernii. Deshidratarea pe timp de iarnă are șansa de a se produce deoarece temperatura centrală a corpului crește ca urmare a reducerii temperaturii ambientale.

5. Asigurați-vă că au parte de suficient somn

Performanța sistemului nostru imunitar este influențată semnificativ de somn. Variațiile puternice din timpul ciclului tipic de somn-veghe au un impact asupra activităților fizice și mentale ale copilului dumneavoastră, precum și asupra ritmului cardiac, a temperaturii corpului și a parametrilor imunologici, inclusiv producția de leucocite și citokine. O stare inflamatorie este provocată de lipsa unui somn de calitate. Lipsa somnului poate slăbi sistemul imunitar, lăsându-l pe cel mic mai susceptibil la infecții cauzate de bacterii și viruși și poate fi necesar să apelați la batista bebelușului.

6. Limitați consumul de alimente zaharoase

Din nefericire, sărbătorile de iarnă prezintă frecvent alimente zaharoase care nu sunt benefice pentru sănătatea copilului. Pe lângă faptul că suprimă sistemul imunitar, consumul crescut de zahăr duce, de asemenea, la o inflamație sistemică. Copiii care consumă mult zahăr sunt, prin urmare, mai predispuși să contracteze gripă, răceală și alte boli care necesită batista bebelușului. Pentru a le întări sistemul imunitar, încercați să limitați consumul de zahăr al copiilor la un mic răsfăț pe zi.

Urmați aceste sfaturi eficiente pentru a vă asigura că familia dvs. rămâne sănătoasă și departe de orice boală, deoarece a început sezonul de iarnă.

Politica