marți, noiembrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Bursa locurilor de muncă, în Craiova: „Rămâne de văzut dacă putem face ceva în țara aceasta”

Aproape 400 de persoane au fost interesate să se angajeze. Ce i-a dezamăgit cel mai mult pe tineri!

AJOFM Dolj a organizat, vineri, 14 octombrie, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți la Casa Tineretului. Acolo au participat 33 de angajatori care au pus la dispoziție persoanelor interesate, peste 500 de locuri de muncă vacante. Au participat aproape 400 de persoane, dintre acestea 112 persoane au fost selectate în vederea angajării, iar 3 au fost încadrate.

Angajatorii și-au expus ofertele de muncă și facilitățile care îi așteaptă pe tineri, însă aceștia s-au declarat dezamăgiți. Cele mai mari supărări în timp ce așteptau să intre în sala cu zeci de angajatori au fost salariile mici, lipsa susținerii din partea statului, dar și faptul că în România nu se prea poate face nimic.

Noi suntem o firmă care produce generatoare electrice. Avem tot felul de poziții, atât în fabrică cât și în partea de Tesa, la birouri. Cele mai căutate posturi sunt cele din fabrică, având și mai multe acolo, în jur de 600 de operatori pe partea de producție. Cel mai simplu e să aplici pe poziția de bobinator care nu necesită, neapărat, o pregătire specializată. Noi susținem diversitatea și așteptăm pe toată lumea să ne cunoască și să încerce să-și construiască o carieră. Cummis este o firmă prezentă global. În Craiova producem generatoare electrice, dar global businessul companiei este împărțit în multe divizii și încercăm mereu să inovăm. În general, observăm tendința de a cere mult, mai mult la cei fără experiență. Cei care au experiență și au schimbat câteva locuri de muncă deja știu cum stau lucrurile și cer oferte mai realiste, adică în conformitate cu pregătirea și ce pot să ofere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Salariul, motivul cel mai des invocat atunci când oamenii demisionează!

Dacă pleacă cineva din firmă, noi întrebăm care sunt motivele. Facem niște grafice și încercăm să ținem cont de motivele cele mai des menționate. Salariul este cel mai invocat motiv, în aproape toate companiile. Noi oferim tichete de masă, bonusuri pentru transport, contracte de sănătate prin Regina Maria, plus servicii la un cabinet care este chiar în incinta companiei. Avem foarte multe cursuri pe care angajații le pot face, pe platforma noastră. Avem angajați studenți, aceștia lucrează 6 ore pe zi, iar managerii sunt foarte flexibili din punct de vedere al programului”, a spus o reprezentantă a companiei Cummis.

Ce facilități au angajații de la Bacolux Hotels!

Bacolux Hotels caută recepționer, ospătar, specialist vânzări, specialist marketing, specialist HR, coordonator departament tehnic. „De exemplu, pentru angajații de la Băile Herculane aceștia au cazarea gratuită, masa asigurată, plus acces la sala de fitness, la piscină. Pentru cei din Craiova, organizăm seri de film, de două ori pe an bonusuri pentru vestimentație, asigurarea medicală, iar în viitor vrem să ne împingem angajații să se ducă mai mult la film, la teatru. Partea salarială va fi mereu prioritatea angajaților, dar totul depinde de ei și de cât vor ei să crească. Sunt și angajați care vor să stagneze pentru că sunt în zona lor de confort, dar sunt și unii care își doresc mai mult de la ei și vor să avanseze. De exemplu, la Băile Herculane acordăm burse liceenilor, apoi cine vrea poate să lucreze la noi. O fată care la început era ajutor de bucătar, acum este la recepție. Cei drept, este la început de drum, dar poate să avanseze. Dacă ei vor să crească, automat crește și partea financiară, dar dacă vor să rămână în zona de confort acolo vor fi și salariile”, a spus Diana Ungureanu.

Un tânăr de 27 de ani, din Craiova, aflat în primul an la Facultatea de Informatică și-a încercat norocul la târgul de job-uri. „Deocamdată nu caut, am venit orientativ. Vreau un job în cybersecurity, n-am mai lucrat niciodată, doar ce am început facultatea”.

O femeie aflată la târg ne-a povestit că a lucrat ca gestionar și i-ar plăcea să lucreze ca operator introducere date. Aceasta nu a terminat o facultate în domeniu: „Știu că pot face asta. De mică mi-a plăcut matematica și informatica, dar nu a fost să fie. Mi-ar plăcea să mă specializez în contabilitate. La Forțele de Muncă nu ne ajută nimeni. Ne spun că se face cursul când se strâng oameni, însă nu se strânge nimeni și atunci când se mai adună, de multe ori pleacă pentru că își găsesc de muncă”.

Un grup de eleve de la Liceul de Industrie Alimentară a fost prezent la târg. Acestea și-ar dori un job în protecția consumatorului: „Suntem viitori studenți și am venit să ne interesăm. Vrem să mergem la Facultatea de Agronomie. Acum rămâne de văzut dacă putem face ceva în țara aceasta”, ne-au spus fetele puțin dezamăgite. Acestea au venit însoțite de o profesoară: „Am venit să ne demonstrăm că lucrurile încep să se miște puțin, că au șanse să rămână integrați ca forță de muncă la noi în țară. Atunci când compară remunerația ce le este oferită dincolo cu cea din țară sunt puțin dezamăgiți. Încercăm să-i convingem că poate să fie bine și că speranța moare ultima”.

Politica