Lidl reduce programul magazinelor din ţară

Jurnalul Olteniei
3 Min Read

Lidl reduce programul magazinelor din ţară, începând de luni, 26 septembrie, iar noul orar de iarnă permite companiei să economisească energie.

„Lidl România este o companie preocupată permanent de sustenabilitate și implicit de conservarea resurselor. Acest orar este un orar de iarnă, așa cum am mai avut și în trecut, care ne permite și să economisim energie”, au transmis reprezentanţii Lidl, pentru Libertatea.

Informaţia a fost publicată iniţial de Economica.net, care a scris că Lidl va reduce programul de funcționare al magazinelor din România, pentru a-și reduce costurile cu energia și, indirect, a contribui la planul la nivel european de a reduce consumul de energie electrică din perioada de vârf de consum.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noul program al magazinelor Lidl România:

Luni – Sâmbătă: 7:30 – 21:00

Duminică: 8:00 – 19:00*

*Cu excepția magazinului Lidl din Medgidia, str. Independenței, nr. 12, care își păstrează programul actual pentru duminică și va funcționa în intervalul orar 8:00 – 18:00.

Operatorii lanțurilor de magazine se află într-o situație delicată în urma adoptării OUG 119/2022, care a intrat în vigoare la data de 1 septembrie. Până atunci, în baza OUG 27, ei beneficiau, ca mare parte dintre consumatorii non-casnici, de plafonarea prețului la energie, plătind 1 leu/kWh, indiferent de furnizor sau de prețul de contract. După 1 septembrie, lanțurile de magazine plătesc prețul pieței, chiar dacă au existat interpretări că și ele ar trebui să beneficieze de plafonarea parțială (pentru 85% din consum) la 1 leu/kWh, pentru că noua ordonanță mai permite acest preț plafonat pentru companiile din industria alimentară, scrie economica.net

După apariția noii ordonanțe, AMRCR a susținut că vrea să primească energie la preț plafonat și în continuare. ”Comercializarea produselor alimentare nu poate fi exclusă, nici direct prin reglementare, nici indirect prin interpretare, din sintagma ‘industria alimentară’- care nu are o definiţie clară în legislaţia naţională – deoarece asigură funcţionarea permanentă şi optimă a lanţului de aprovizionare către populaţie”, a arătat Asociația.

O decizie în acest sens, dacă va fi luată, ar putea fi decisă de parlamentari în dezbaterile pe legea care va aproba OUG 119.




Share This Article