Plantarea bulbilor pentru primăvară este o modalitate excelentă de a planifica o grădină plină de culoare anul viitor. Și este atât de ușor de făcut, până și cei mai neexperimentați grădinari se pot implica. Bulbii sunt, de asemenea, ieftini, vin într-o gamă de soiuri frumoase și sunt super versatili.
Ce sunt bulbii?
Bulbii sunt pachete uimitoare de plante autonome. În interiorul fiecărui bulb se află o plantă în curs de dezvoltare completă cu rădăcini, frunze și flori. Intră pe https://dutch-bulbs.com/ro/ pentru a alege cei mai buni bulbi. Bulbii au nevoie doar de condițiile potrivite de creștere pentru a crește.
Sfaturi plantare bulbi
Există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare pentru a-ți reuși plantarea bulbilor și de a avea grădina dorită :
Pregătiți solul
Desfă orice aglomerație, îndepărtează pietrele și buruienile și îmbunătățește drenajul și calitatea generală prin amestecarea cu materii organice, cum ar fi compost sau mușchi de turbă. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să sapi o groapă mare în loc de mai multe.
Alege momentul corect al anului
Plantarea bulbilor depinde de momentul în care înfloresc. Alege de bulbii potriviți pentru fiecare perioada. Bulbii înfloriți de primăvară, cum ar fi lalelele și zambilele, ar trebui să fie plantați în septembrie sau octombrie, când temperaturile solului s-au răcit. Frumusețile înflorite de vară, cum ar fi dalia și gladiola, sunt cel mai bine plantate primăvara, după ce a trecut orice pericol de îngheț.
Alege unde să plantezi
Poți planta bulbi aproape oriunde în grădina ta, atâta timp cât solul se scurge bine. Olandezii spun, „bulbilor nu le plac picioarele ude”. Așadar, evitați zonele în care se adună apa, cum ar fi partea de jos a dealurilor. Bulbilor le place soarele și, în multe zone, grădina de primăvară poate fi foarte însorită, deoarece frunzele copacilor nu au ieșit încă. Așa că, atunci când plantezi toamna, reține că poți planta în multe locuri pentru înflorirea bulbilor primăvara.
Adâncime
Orientarea de plantare este un element esențial pentru creștere. Majoritatea bulbilor care înfloresc iarna sau primăvara sunt plantați sub pământ. De regulă, bulbii sunt plantați la o adâncime egală cu dublul lățimii lor. Deci, cu cât bulbul este mai mare, cu atât este plantat mai adânc.
Bulbii mari, cum ar fi laleaua, zambilele și narcisa, stau mult sub suprafața solului, iar bulbii mai mici, cum ar fi frezia și anemona, trebuie să fie plantați mai aproape de suprafață.
Așează-i cu partea ascuțită în sus
Orientarea este de asemenea importantă, deoarece rădăcinile se formează la baza bulbului, în timp ce vârful de creștere se găsește în vârful bulbului. Această parte trebuie să fie îndreptată spre suprafața solului. Cu majoritatea bulbilor, este simplu să alegi cum să le plantezi – cu partea ascuțită în sus – totuși, unii bulbi au o formă ciudată, ceea ce face mai dificil să-ți dai seama care este vârful și care este baza.
Concluzie
Dacă plantezi pentru prima data bulbi în grădina ta, aceste sfaturi sigur îți vor fi de folos și te vor ajuta să ai o grădină colorată primăvara viitoare.