Update/Cine sunt sculptorii
„Rezidența organizată de Casa de Cultură ”Traian Demetrescu” se dorește a fi o platformă de creație care să creeze oportunități de exprimare artiștilor.
Aceștia au fost invitați luând în considerare experiența, notorietatea și participarea acestora la rezidențe și simpozioane naționale și internaționale:
Irinel Roșoga- Craiova, Adrian Voican – Vâlcea, Gabriel Rizea – Craiova, George Bostănică – Vâlcea, Gabriel Pătrașc – Ilfov”- Casa de Cultură „Traian Demetrescu”
Patru noi căsuțe decorate cu opere sculpturale în lemn vor fi amplasate la Târgul de Crăciun din Craiova. Acestea vor fi construite, în următoarea lună, de 5 artiști sculptori cu motofierastrăul.
Aceasta, în cadrul rezidenței culturale “Craiova feerică”, dedicată creațiilor de sculptură în lemn. Căsuțele vor fi construite la Centrul Multifuncțional Craiova, iar cine vrea să îi vadă pe meșteri la lucru o poate face începând de duminică și până pe 18 octombrie.
“Tabăra are ca scop final crearea unui ansamblu de 4 căsuțe decorate cu opere sculpturale în lemn, care inițial vor fi folosite în cadrul Târgului de Crăciun al municipiului Craiova, ulterior fiind folosite în cadrul altor evenimente de gen organizate în oraș. Produsele culturale realizate în cadrul rezidenței vor fi transferate în patrimoniul Primăriei Municipiului Craiova. Sculpturile vor fi realizate în lemn, într-o atmosferă deschisă accesibilă trecătorilor, tocmai pentru ca oamenii să se simtă mai aproape de actul de creaţie. Proiectul este relevant prin prisma reamenajării orașului cu opere sculpturale, sporind astfel gradul de interes al publicului larg şi crescând numărul de vizitatori prin elementul novativ oferit de aceste sculpturi și contribuția pe care o aduc la crearea unei atmosfere feerice în cadrul Târgului de Crăciun”, au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanții Casei de Cultură “Traian Demetrescu” din Craiova, cei care organizează rezidența culturală.
Ei mai menționează că “cel mai important aspect la această rezidență este faptul că nu se crează o competiţie, sculptorii sunt aleşi în mod direct să realizeze prin suflet ceea ce fac, nu prin competiţie”. Cu toate acestea, nu au precizat cine sunt meșterii și nici din ce zone provin.