Duminică 09 octombrie 2022, ora 10.00, are loc Semimaratonul Craiovei, Ediția a IV-a – Împreună pentru comunitate. Oamenii au început să aducă schimbarea pozitivă în comunitățile lor prin sport.
Evenimentele sportive de strângere de fonduri sudează comunitățile și le oferă oamenilor ocazia să facă parte din schimbarea pe care și-o doresc.
Primul eveniment de fundraising comunitar din Craiova – Semimaratonul Craiovei organizat pe 4 noiembrie 2018 de Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI)- eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate – a adus împreună peste 400 de oameni care au alergat pentru schimbările pozitive în care cred.
16.290 de lei a fost suma stransă în urma acestui eveniment, bani care au mers către fiecare dintre cele 10 cauze înscrise.
Cea de-a doua ediție organizată în data de 29 septembrie 2019 a susținut financiar 14 cauze și a adus la START 1200 de alergătorii. 37990 lei a fost suma stransă în urma acestui eveniment.
Cauza pentru care s-a alergat la Semimaratonului Craiovei 2020 ediția a III-a ROGVAIV(A) („Totul va fi bine!”) a fost susținerea Fondului Local de Investiții COVID19 – susținerea sănătății sistemului de educație din Craiova pentru gestionarea situației provocată de criza COVID19. 126 de alergătorii s-au înscris în anul 2020. S-a alergat în intervalul 20 iulie – 20 septembrie 2020. 10.080 lei a fost suma colectată în urma acestui eveniment,
Cea de-a patra ediție a Semimaratonului Craiovei se va organiza duminică 09 octombrie 2022, pe traseul: parcarea Sălii Polivalente – bulevardul Ilie Balaci – Parcul Tineretului și retur.
Intenționăm să aducem la START 2000 de participanți la această ediție!
9 sunt cursele la care se pot înscrie cei dornici de mișcare și fapte bune:
- Semimaraton individual (21 km)
- Semimaraton ștafetă 3 membri (21 km)
- Cursa de 14 km
- Cursa de 7 km
- Cursa populară (2 km)
- Cursa fotoliilor rulante (2 km)
- Cursa copiilor (2-3 ani: 200 m, 4-5 ani: 300 m, 6-7 ani: 500 m, 8-9 ani: 600 m, 10-11 ani: 800 m, 12-14 ani: 1 km)
- Cursa bebelușilor de mers de-a bușilea (1-2 ani: 50 m)
- Canicross (1 km)
Alergătorii celei de-a doua ediții vor putea susține prin taxa de înscriere una dintre cele 8 cauze:
- 1. “Stop Analfabetism drept Moștenire” (SAD) – promotor: Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI)
Alergătorii vor susține stoparea analfabetismului din România. Prin gestul lor, 75 de copii din școlile pilot din Drăgotești și Valea Stanciului vor avea acces la o educație bazată pe un curriculum integrat și atractiv, utilizând tehnologii moderne, învățarea contextuală și prin emoții.
2. “Învăț să fiu independent!” – promotor: A.N.C.A.A.R. filiala Craiova
Fondurile obținute vor fi folosite pentru ca tineri și copii cu autism să poată beneficia de terapii specifice oferite de un personal calificat în acest domeniu.
3. “Investim în sănătate” – promotor: Fundația Anya
Se intenționează colectarea de fonduri pentru achiziție de aparatură medicală oncopediatrică pentru spitalele craiovene .
4. “Cățeii care salvează vieți!” – promotor: Centrul Național de Educare Canină – CNEC
Unicul centru acreditat din România pentru pregătirea câinilor de căutare și salvare umană are nevoie de echipamente specifice activității de căutare și salvare. Alergătorii vor susține astfel pregătirea câinilor pentru intervenția în situații de urgență, salvând astfel vieților oamenilor. Este vorba despre câini antrenați să caute și să salveze orice supravieţuitor de sub dărâmături, de pe orice teren accidentat şi inundaţii, din avalanșe și din apă.
5. „Ajută o mamă singură și fetița ei să meargă la casa lor!”- promotor: Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile”
A nu avea acces la o locuire adecvată reprezintă cea mai serioasă manifestare a excluziunii sociale. Doamna Căldăraru are o fetiță de 9 ani și locuiesc împreună în cadrul Centrului Social „Sf. Vasile”. Doamna Căldăraru a crescut prin diverse centre de plasament, neținând legătura cu familia de origine. După ce a născut fetița a locuit într-un centru maternal, apoi în centrul nostru, neavând niciodată o locuință a lor. Pe tot parcursul șederii în Centrul Social „Sf. Vasile” mama a dat dovadă de responsabilitate, îngrijindu-se de fiecare dată ca fiica să aibă cele necesare pentru a merge la grădiniță, respectiv școală. Fiica Ana este un copil vesel în ciuda faptului că locuiește într-un centru alături doar de persoane adulte, îi place să meargă la școală, și-a făcut prieteni de vârsta ei și este de fiecare dată fericită când se întâlnește cu aceștia și desfășoară activități specifice vârstei. Așadar cel mai bine pentru Ana ar fi să locuiască într-o locuință doar cu mama ei.
6. ʺ Tabăra Bucuriei ʺ (prima tabără din Oltenia pentru copii cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave) – promotor: Asociația Bucurie pentru Viață
Alergătorii care susțin această cauză vor ajuta la construirea primei tabere din Oltenia pentru copii cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave. Aceasta va fi construită la Bratovoești în județul Dolj. Proiectul are drept scop diminuarea riscului de izolare socială a beneficiarilor, prin mijloacele specifice ale terapiei recreative, creșterea stimei de sine, precum și prin consilierea familiilor copiilor bolnavi.
7. ʺ Egalitate în educațieʺ- promotor: Life is Better with Friends
Proiectul a fost început în pandemie și a avut ca scop susținerea copiilor din familii monoparentale și subdezvoltate cu tablete și activități online.
Sunt necesare fonduri pentru continuarea proiectului cu activități în format fizic la sediul Asociației, dar și pentru organizarea unui club de robotică destinat copiilor.
Toate acestea pot veni în întâmpinarea copiilor, ajutându-i să își dezvolte aptitudini tehnice si informatice atât de necesare erei în care trăim.
- ʺ Salvezi dacă știi să acționezi ʺ – promotor: Filiala de Cruce Roșie Dolj – își propune să instruiască în domeniul primului ajutor premedical cât mai multe cadre didactice. Se vor achiziționa truse de prim ajutor, materiale pentru dotarea truselor dar și pentru achiziția unui manechin nou.
Înscrierile au început!
Amănunte găsiți pe pagina web și pagina de facebook a evenimentului
Echipa ARTI