luni, noiembrie 25, 2024

Ultima ora

Sport

Pompierii mehedințeni au stins 16 incendii și au salvat victime din 3 accidente rutiere

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a 16 incendii, salvarea victimelor a trei accidente rutiere, deblocarea ușilor a două apartamente, dar și acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 51 de persoane cu diverse afecțiuni medicale.

Pompierii mehedințeni au acționat, în acest weekend, pentru stingerea a 16 incendii, izbucnite pe raza a 14 unități administrativ-teritoriale: Bălăcița, Bâcleș, Breznița Ocol, Drobeta Turnu Severin (2), Gârla Mare, Izvoru Bârzii, Pătulele, Șimian, Șișești, Strehaia, Șvinița, Tâmna, Vânători (2) și Vânju Mare, care au cuprins circa 15 hectare de vegetație uscată.

În localitatea Vânju-Mare, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni, flăcările au cuprins circa 50 ha de miriște și o cultură de grâu, pe o suprafață de circa 36 ha. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pagube s-au înregistrat și în localitatea Gârla Mare, unde focul scăpat de sub control s-a extins la un gard din lemn, 150 de baloți și două clăi de lucernă, dar și la trei anexe gospodărești. Din fericire, flăcările au fost stinse, în scurt timp de pompieri, nefiind înregistrate victime. 

„Atragem atenția cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Aceștia trebuie să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol nu doar bunuri, ci chiar viața persoanelor.

De la începutul anului, pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a 483 de incendii izbucnite la vegetație uscată, 38 dintre acestea producând pagube materiale.

În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se extind cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru stingerea acestora. Reamintim că, în condiții de vânt puternic, flăcările își pot schimba direcția, riscând să se propage la gospodării”, au transmis reprezentanții ISU Mehedinți.

Rugăm cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să înțeleagă că arderea miriștilor, a vegetației uscate și resturilor vegetale este strict interzisă și poate constitui infracțiune conform OUG 195/2005 privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare.

Politica