joi, decembrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Virusul mortal Marburg ar putea aduce o nouă pandemie. Două persoane decedate

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat de existența unei boli extrem de infecțioase similară cu Ebola.
Testele efectuate în Ghana au ieșit pozitiv la două persoane, care prezentau simptome precum diaree, greață și vărsături.

„Pregătirile pentru un posibil răspuns la un eventual focar de infecție sunt stabilite rapid, pe măsură ce se desfășoară investigații suplimentare”, a declarat OMS.

Pacienții aflați în regiunea Ashanti, nu se cunoșteau între ei, sugerând că boala se răspândește pe scară largă. Cei doi au suferit diaree, febră, greață și vărsături. Vârstele și sexul lor nu au fost dezvăluite. Analiza probelor prelevate de la doi pacienți de către Institutul Memorial Noguchi pentru Cercetare Medicală din țară a fost pozitivă pentru Marburg. Acestea au fost trimise acum la Institut Pasteur din Senegal, un centru colaborator al OMS, pentru confirmare, scrie monitorulcj.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un văr mortal cu Ebola, Marburg ucide între un sfert și 90% din toți cei care se infectează.

Agentul patogen extrem de infecțios a fost prezentat drept următoarea mare amenințare pandemică, OMS descriindu-l ca fiind „predispus să genereze epidemii”.

Pacienții infectați devin „ca niște fantome”, adesea dezvoltând ochi adânci și fețe lipsite de expresie. Aceasta este, de obicei, însoțită de sângerare din orificii multiple – inclusiv din nas, gingii, ochi și vagin.

Nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate pentru a trata virusul, așa că medicii trebuie să se bazeze pe picături intravenoase pentru a trata simptomele.

O serie de tratamente potențiale, inclusiv produse din sânge, terapii imune și terapii medicamentoase sunt încă în curs de dezvoltare.

Marburg este o febră hemoragică virală din aceeași familie cu cea mai cunoscută boală cu virus Ebola. Virusul este purtat de liliecii de fructe, dar se poate răspândi între oameni prin sânge și fluide corporale, precum și prin atingerea suprafețelor contaminate. Sunt necesare măsuri extrem de stricte de control al infecțiilor pentru a limita virusul.

Virusul a fost detectat pentru prima dată la om în 1967, după focarele din Marburg și Frankfurt în Germania și în Belgrad, Serbia, după ce a fost transmisă lucrătorilor de la un laborator de maimuțe importate din Uganda.

Boala a fost detectată a doua oară în 2008 la o femeie olandeză care s-a întors în Olanda din Uganda, unde vizitase peșteri.

Politica