Mai mulți turiști care se aflau în stațiunea din Sahl Hasheesh, unde o româncă și o austriacă au fost ucise de rechin, au susținut că i-au avertizat pe salvamari cu privire la prezența unui rechin în apă, cu 15 minute înainte ca peștele răpitor să o atace pe austriacă. Aceștia însă, afirmă ei, au „râs” și au spus că nu există rechini în acea zonă, potrivit publicației britanice The Sun.
Gelu Raul Vădan, un turist român care a fost în stațiunea Sahl Hasheesh a descris duminică seară la Știrile PRO TV reacția salvamarilor din zonă înainte de tragedie și panica produsă în stațiune după atacul peștelui răpitor.
Bărbatul a spus că salvamarii din zonă au fost atenționați de o fată, chiar înainte de tragedie, că în apă se află un rechin. Aceeași informație e susținută și de mai mulți turiști ruși, care au scris pe un site de chat online că salvamarii „au râs” când li s-a spus că în apă e un rechin.
„Au fost atenționați salvamarii, această fetiță care plângea în hohote și cred că este marcată pe viață, spunea că i-a zis «Shark, shark, it is a shark», iar răspunsul a fost «Nooo, it is a dolphin». Or, nu trebuie să fii mare expert ca să știi că există o diferență foarte mare între aripioara dorsală a unui delfin și cea a unui rechin”, a spus Gelu Vădan, pentru Știrile PRO TV. În scurt timp, a avut loc atacul și lumea de pe plajă a intrat în panică, a mai povestit acesta.
„Au început să alerge foarte mulți salvamari care păreau destul de speriați, panicați, înspre capătul pontonului. Au început să vină grupuri foarte mari de turiști. Foarte multe femei plângând în hohote, trecând pe lângă mine în fugă”.
Românul a mai susținut că salvamarii nu au mers s-o recupereze pe austriacă, ci au așteptat până în momentul în care curenții au adus-o pe un recif de corali.
„Au început niște mișcări de resuscitare. Ulterior au trecut pe lângă noi în fugă cu un rezervor de oxigen, cu truse medicale, a fost chemată și o ambulanță, deja era decedată. Cu o seară în urmă, eu am fost exact în acel loc. M-am cutremurat gândindu-mă că teoretic aș fi putut fi eu acolo”, a mai spus acesta.
Românul a mai susținut că salvamarii hotelului au șters filmările din telefoanele martorilor.
„Au fugit după ei, salvamarii, le-au confiscat telefoanele și au șters înregistrările respective”, a mai spus acesta. O turistă româncă în vârstă de aproape 50 de ani și o austriacă de 68 de ani au fost ucise în urma unui atac al unui rechin, în timp ce înotau în Marea Roșie. Primul incident a avut loc vineri, în cazul austriecei, iar pe rețelele de socializare au apărut imagini din cursul atacului.
Acuzațiile au fost lansate și de turiști ruși, care au declarat că au fost martorii unui moment în care salvamarii au ignorat afirmațiile că un rechin se află în apă.
„Vorbitori de limba engleză care stăteau la debarcader au văzut un rechin cu 15 minute înainte de atac și au avertizat salvamarii. Dar au râs de ei, spunând că nu există rechini în Sahl Hasheesh și nu au fost niciodată”, a scris un turist rus, pe un forum, scrie libertatea.ro
O turistă româncă în vârstă de aproape 50 de ani și o austriacă de 68 de ani au fost ucise în urma unui atac al unui rechin, în timp ce înotau în Marea Roșie.
Oficialii egipteni au anunțat că duminică s-a format o celulă de criză care investighează atacurile de rechin în zona stațiunii. Totodată, multe plaje de la Marea Roșie au fost închise.
Foto: pixabay