Ediția de anul acesta a „Story Wood Cut” aduce mai multă însemnătate și simbolistică. Dacă tema de anul acesta, Fantasy Park, va pune față în față trei băncuțe cu câte două personaje de poveste antagonice, soclurile de lemn pe care acestea vor fi așezate au o proveniență cu însemnătate. Cele 6 socluri sunt făcute din marele și bătrânul stejar căzut în urmă cu doi ani în parcul Romanescu, chiar lângă Debarcader.
În afara faptului că stejarul, unul dintre cei mai înalți și bătrâni din parc, a căzut întâmplător și neașteptat, fără să facă victime, R.A.D.P.F.L. a păstrat copacul la cererea artiștilor sculptori care au hotărât să-l folosească în acest an, într-un mod simbolic. Astfel, marele stejar se va întoarce printre copaci, de această dată într-o altă locație din cartierul Cornițoiu, mai exact în parcul care urmează să fie construit. Până la deschiderea parcului, atât soclurile cât și statuetele lucrate minuțios de artiști vor poposi pe holurile Primăriei Craiova.
„La cererea noastră, R.A.D.P.F.L. a păstrat acel stejar imens căzut acum doi ani în parcul Romanescu, iar din lemnul lui vom face socluri pentru statuile actuale de la Wood Story. Statuile vor fi amplasate în parcul din Cornițoiu când va fi gata. Până atunci statuile vor sta în sediul primăriei”, a spus artistul Gabi Rizea.
Tematica de acest an a fost stabilită cu ceva timp în urmă. Cele 6 personaje sculptate de către artiști au fost lucrate individual, prin tragere la sorți.
„Tematica a fost stabilită cu mult timp înainte, iar noi am tras la sorți ce anume vom realiza. La final, statuile vor fi aplasate pe socluri de lemn (cum este cel din spatele „Vrăjitoarei”, care vor putea fi schimbate cu ușurință în caz de degradare”, a adăugat Gabi Rizea.
Statuile sunt din lemn și sunt realizate cu motoferăstrăul de către șase artiști în lemn. Parte dintre aceștia au mai participat și la edițiile anterioare ale Rezidenței culturale „Story Wood Cut”.
Artiștii care se întrec în lucrări anul acesta sunt Gabi Rizea – Craiova, și șeful rezidenței culturale, George Bostănică – Vrancea, Gabriel Pătrașc – Ilfov, Ioan Ungur – Mureș, Adrian Voican – Vâlcea și Viorel Rădăcină – Brașov.