luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Craiova. Social Impact Award 2022, competiție dedicată tinerilor interesați de antreprenoriatul social!

Social Impact Award România este un program educațional și o competiție ce sprijină dezvoltarea unei comunități de tineri interesați să devină inovatori sociali și activi în domeniul antreprenoriatului social. De asemenea, proiectul conectează această comunitate la o rețea internațională de tineri ce doresc și reușesc să își aducă propria contribuție la construirea de soluții inovative la probleme sociale curente.

10.000 de euro premii pentru idei de afaceri sociale în cadrul competiției Social Impact Award

La începutul lunii martie, s-a lansat ediția 11 a Social Impact Award România, parte a competiției internaționale care susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care vor să devină antreprenori sociali. Tinerii între 14 și 30 de ani care își doresc să aducă soluții inovative la probleme sociale curente sunt așteptați să aplice până pe 17 mai intermediul platformei online: https://apply.socialimpactaward.net/romania/

În cadrul SIA 2022, participanții au acces la o comunitate internațională de antreprenori sociali, premii în valoare totală de 10.000 de euro, un program de 3 luni de incubare și mentorat alături de antreprenori sociali români cu experiență.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În această perioadă, echipa Social Impact Award susține o serie de 10 workshop-uri Idea Generation, Impact Lab și Business Modelling în mai multe orașe ale țării, precum Râmnicul Vâlcea, Craiova, Timișoara, Făgăraș sau București dintre care 2 într-o comunitate de tineri vulnerabili din medii institutionalizate.

Ultimele două workshop-uri din această serie vor avea loc pe data de 05 mai, când Social Impact Award(SIA) va susține un workshop de Business Modelling în parteneriat cu Social Innovation Solutions la sediul organizației din str. Batiștei 1-3, Sector 3. București iar mai apoi încheiem pe data de 06 mai cu un webinar în Craiova de ideație pe tema antreprenoriatului social.

După primirea aplicațiilor până în 10 mai, juriul va selecta 15 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii. Juriul este format din Diana Certan, Director, Organizația Umanitară Concordia, Anca Luca, Senior Brand Manager, BCR, Alina Kasprovschi, Director Executiv, Fundația Comunitară București, Angela Achiței, Președinte ADV România, Andrei Coșuleanu, Fondator, Act for Tomorrow, Zoltan Bereczki, Președinte, Synergy Venture Catalizer și un reprezentant SAP România. Perioada de incubare vine cu resursele necesare, astfel încât tinerii să își dezvolte ideea mai departe.

Incubarea oferă acces la:
● sesiuni individuale de mentoring;
● metode și instrumente de lucru specifice antreprenoriatului social;
● o comunitate națională și globală de tineri antreprenori sociali;
● suport în înțelegerea priorităților și în acționarea în direcția lor;
● 3 premii a câte 3000 de euro și premiul publicului de 1000 de euro
● Burse de participare la SIA International Summit în Viena, Austria.

Ce este Social Impact Award?

Social Impact Award este o ​competiție internațională de idei de afaceri sociale pentru tineri, fiind prezentă în 17 țări și de 11 ani în România. Scopul principal al programului este de a dezvolta tineri antreprenori și de a pune antreprenoriatul social pe harta oportunităților de carieră. Tinerii antreprenori, studenții și liceenii care își doresc să aducă soluții la probleme sociale curente într-un mod inovator pot primi contextul și resursele necesare pentru a crește de la idee la o afacere socială. Mai multe detalii găsiți și pe pagina noastră de Instagram.

Organizatori și parteneri

În România proiectul a ajuns la ediția cu numărul 11 și este organizat de echipa Social Innovation Solutions, cu sprijinul BCR România și SAP și alături de partenerii internaționali Erste Foundation și Vienna University.

Misiunea Social Innovation Solutions este să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS dezvoltă incubatoare și acceleratoarele în CEE cum ar fi: Future Makers, Social Impact Award, Transformator & Switch; conversațiile globale & platforme educaționale: Future Summit, Future Talks & Sustainable Futures și cursuri de foresight & sustenabilitate.

Politica