Încep controalele de Paște. Doljenii își pot sacrifica animalele în curte

Jurnalul Olteniei
3 Min Read

Comisariatul Județean pentru protecția Consumatorilor Dolj va desfășura acțiuni de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea îi modul de etichetare, prezentare și publicitate, comercializare a produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale. Este vorba despre carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, ciocolată și produse din cacao, tablete și figurine pe bază de cacao și grăsimi vegetale și produse de patiserie.

Controlul se va desfășura în rețeaua de comercializare și distribuție și va cuprinde operatorii economici atât din mediul urban cât și din mediul rural, din județul Dolj. Totodată, va fi verificat și modul de indicare a preturilor. Mai exact: concordanta dintre prețurile afișate la raft și cele din gestiunea stocurilor, care se marchează pe bonurile de casă; indicarea concomitentă, într-o formă neechivocă, ușor de citit, în cazul produselor alimentare preambalate, a prețului de vânzare și a prețului pe unitatea de măsură;

Totodată, Direcția de Sănătate Publică Dolj va începe controalele la unitățile cu profil alimentar: depozite alimentare, unități de desfacere a produselor alimentare, unități de alimentație publică ce organizează mese cu specific tradițional, laboratoare de cofetărie-patiserie, brutării sau carmangerii, dar și târguri tradiționale organizate – comerț ambulant.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dolj a stabilit un program de lucru pentru perioada 28.03-22.04.2022, în baza căruia toți medicii veterinari din cadrul direcției să efectueze controale și verificări ale modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare din toate târgurile și piețele agro-alimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare și unitățile de alimentație publică.

Proprietarii exploatatiilor de bovine, suine, caprine și ovine sunt obligați să notifice, permanent, în termenul prevazut de normele sanitar-veterinare, medicului veterinar de liberă practică împuternicit, informațiile referitoare la mișcările animalelor (cumpărări,vânzări ) și evenimentele intervenite (fatari, mortalitati) în exploatație, în vederea identificării și eliberării documentelor necesare vânzării acestora. Sacrificarea mieilor se va realiza în unități de abatorizare și centre de sacrificare, autorizate sanitar veterinar, unde sunt respectate condițiile de igienă. Proprietarii de miei s-au iezi au voie să-și sacrifice animatele în curte , pentru consumul propriu. Nu au voie sa vândă miei sacrificați din curți”, informează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dolj.

Share This Article