luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Hong Kong rămâne fără sicrie pe fondul creșterii devastatoare a deceselor cauzate de Coronavirus

Președintele Asociației de Afaceri Funerare, Kwok Hoi-bong, a spus că orașul își va epuiza stocul de 300 de sicrie rămase în următoarele două-trei zile. Familiile ar trebui să întârzie serviciile funerare dacă problema nu este rezolvată.

Lipsa a urmat carantinei orașului Shenzhen, din China, afectat de pandemie, întrerupând o rută de uscat crucială pentru aprovizionarea către Hong Kong, teritoriu autonom al Chinei.

Situația este sumbră în Hong Kong, unde al cincilea val al pandemiei a ucis 4.847 de persoane – mai mult decât cei 3.869 care au murit din cauza virusului în orașul central Wuhan în timpul focarului inițial de la începutul anului 2020 și mai mult decât cei 4.636 raportați oficial. decese în China continentală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Crematoriile orașului funcționează la capacitate maximă, potrivit relatărilor. Circa un milion de oameni din teritoriu, dintr-o populație de 7,5 milioane, au fost infectați, iar experții spun că numărul real este mult mai mare din cauza sub-raportării. Unele relatări vorbesc despre jumătate din populație care ar fi infectată cu Coronavirus, cea mai ridicată din lume la ora actuală, scrie g4media.ro care citează The Times.

Acest val recent de Coronavirus a provocat un exod fără precedent al locuitorilor din Hong Kong: în luna februarie migrația netă a fost de peste 65 de mii de persoane care au părăsit teritoriul.

Departamentul pentru Igiena Alimentară și a Mediului a declarat presei locale că a cerut autorităților din China să trateze sicriele ca „articole esențiale”, împreună cu alimente și medicamente.

Șefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat joi dimineață că două loturi de sicrie au fost trimise pe mare.

Între timp China raportat peste 3.000 de noi infecții comunitare în ultimele 24 de ore.

Conform noii politici instituite de autorități, persoanele cu simptome ușoare nu vor mai fi transportate la spital, ci vor fi plasate în izolare de grup și vor fi trimise la spital numai dacă starea lor se înrăutățește.

Profesioniștii din domeniul sănătății au salutat noua politică ca fiind pragmatică, spunând că ar contribui la reducerea presiunilor asupra lucrătorilor din domeniul sănătății.

„Poporul chinez nu își poate permite, sistemul medical al țării nu își poate permite dacă zeci de milioane sau mai mulți oameni ar fi infectați”, se arată într-un editorial din Global Times.

„Trebuie să învățăm să cântăm la pian cu zece degete. În timp ce construim o apărare puternică împotriva pandemiei, trebuie să minimizăm impactul asupra afacerilor și asupra vieții de zi cu zi și să menținem cât mai mult posibil vitalitatea economiei și a societății.”

Shanghai a închis campusurile școlare și săptămâna aceasta a început să plaseze în carantină complexe rezidențiale individuale cu cazuri sau suspecte de contacte apropiate timp de cel puțin 48 de ore pentru testare.

Autoritățile au spus că în zilele următoare vor începe, de asemenea, plasarea în carantină și testarea unui număr nespecificat de „zone cheie” în Shanghai, sugerând un mandat extins de testare în orașul cu o populație de 25 de milioane de locuitori.

Deși China are o rată de vaccinare de aproape 90%, experții chinezi au spus că vârstnicii nu au fost vaccinați în proporție suficientă. De asemenea, nu este clar cât de eficiente sunt chinezești în reducerea riscului de a dezvolta boala cauzată de varianta Omicron.

Politica