Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, care funcționa în clădirea unității medicale situată pe strada Tudor Vladimirescu, a fost mutată temporar, începând de luni, 14 martie 2022, în pavilionul Dermatovenerologie de pe strada A.I. Cuza (Pasarelă).
„Avizul epidemiologic privind mutarea Secției de Oncologie a fost emis de direcția de Sănătate Publică Gorj vineri, 11 martie 2022.Secția de Oncologie va avea 30 de paturi disponibile pentru pacienții oncologici, dintre care 24 vor fi folosite pentru spitalizare continuă, iar restul pentru spitalizare de zi, cu linie de gardă proprie. Pavilionul Dermatovenerologie a fost modernizat la sfârșitul anului trecut (instalația electrică a fost refăcută, a fost extinsă rețeaua de oxigen, toate paturile fiind dotate cu prize de oxigen); are centrală proprie pentru încălzirea saloanelor. De asemenea, marea majoritate a saloanelor au și televizoare”, informează SJU Târgu Jiu.
În noua locație, bolnavii oncologici vor beneficia și de un punct de transfuzii, iar una dintre ambulanțele Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu va fi pusă, exclusiv, la dispoziția pacienților pentru consulturi interdisciplinare, mai exact pentru transportarea acestora la Spitalul Tudor Vladimirescu sau la cel de pe strada Progresului.
„De asemenea, menționăm că în Ambulatoriul Integrat al unității medicale va funcționa în continuare Cabinetul de Oncologie, care are program zilnic de la 08:00 la 15:00. Chiar și în perioada pandemică, bolnavii oncologici din județul Gorj au avut parte de tratamente și îngrijiri medicale, așa cum a precizat medicul Dinu Blendea, șeful Secţiei Oncologie Medicală a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Acesta spune că la fel se va întâmpla și în continuare, atât conducerea secției, cât și conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu punând pe primul loc binele pacienților.Precizăm că decizia de mutare a Secției de Oncologie vine ca urmare a lucrărilor de reabilitare energetică a Spitalului Județean – clădirea situată pe strada Tudor Vladimirescu. Este vorba despre un proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, care are o valoare de 33,9 milioane de lei (aproximativ 7 milioane de euro)”, se mai arată în comunicatul unității medicale.
Proiectul, a cărui finanțare a fost obținută de Consiliul Județean Gorj, vizează, printre altele, lucrări de modernizare a circuitelor electrice existente, precum și înlocuirea corpurilor de iluminat actuale, cu unele bazate pe tehnologie LED. Nu în ultimul rând, este prevăzută implementarea unui sistem de management energetic.Tot ca urmare a lucrărilor de reabilitare energetică, zona tampon din clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu va fi desființată, iar pacienții suspecți de coronavirus vor fi izolați în saloanele și rezervele secțiilor, până la confirmarea sau infirmarea infecției. De asemenea, intervențiile chirurgicale ale Secțiilor ORL și Oftalmologie se vor realiza în cadrul altor săli de operație ale Secțiilor Chirurgie I și Urologie, pentru ca Blocul Operator să poată fi reabilitat.