luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

3 beneficii ale jocurilor de societate

Precum mulți dintre noi, probabil că ați crescut jucând jocuri de societate. Și suntem dispuși să pariem că aveți amintiri plăcute de când jucați aceste jocuri educative cu prietenii și familia, după o zi lungă sau în mijlocul unei ploi torențiale.

Oamenii din generațiile mai vechi nu au jucat doar jocuri de societate din cauza absenței abordărilor comune de astăzi în materie de divertisment, cum ar fi social media și aplicațiile de jocuri. Jucau jocuri de societate pentru că a face acest lucru era o activitate distractivă pentru toți cei care se aflau în casă la acel moment – în ciuda vârstei lor sau a hobby-urilor unice.

Și, după cum se pare, introducerea tehnologiei moderne nu a încetinit vânzările de jocuri de societate. De fapt, a făcut chiar opusul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În timp ce oamenii cheltuiesc, fără îndoială, mult timp și bani pentru metode de joc mai noi, industria jocurilor de societate a continuat să prospere printre concurenți (și – având în vedere că jocurile de societate sunt estimate a avea o vechime de aproximativ 7.000 de ani – credem că au o anumită putere de supraviețuire).

Unul dintre motivele care stau la baza acestui lucru este reprezentat de beneficiile psihologice pozitive, realizate sau nu, pe care oamenii le obțin jucând jocuri de societate cu persoanele importante din viața lor.

În acest articol, vom analiza câteva ale jocurilor de societate și modul în care implicarea în acest hobby poate contribui la un stil de viață fericit și sănătos. Jocurile dvs. de societate nu ar trebui să fie depozitate, așteptând o pană de curent prelungită pentru a fi scoase din dulap și puse în folosință.

  1. Reduc timpul petrecut în fața ecranului

Deși este adevărat că unele aplicații și emisiuni de televiziune pot fi productive și benefice din punct de vedere educațional pentru copiii care le urmăresc, profesioniști încurajează cu tărie părinții să limiteze timpul petrecut de copiii în fața ecranului.

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, copiii petrec în medie 7 ore pe zi folosind dispozitive electronice, ceea ce reprezintă 5 ore peste cantitatea recomandată. Acest lucru poate duce la:
– Somn insuficient
– Rezultate scăzute la teste
– Obezitate
– Anxietate și depresie
– O probabilitate redusă ca copilul să se angajeze în activități educaționale în viitor
Alternativ, atunci când părinții monitorizează și limitează timpul petrecut în fața ecranului pe care îl permit copiilor lor, acest lucru a dus la îmbunătățiri sociale, academice, de sănătate mintală și fizice. Stabilirea unor limite în ceea ce privește cantitatea de timp pe care le permiteți copiilor dvs. să se implice cu dispozitivele electronice deschide, de asemenea, mai multe oportunități pentru ca familia dvs. să petreacă timp interacționând unii cu alții și vorbind față în față.

  1. Creează conexiuni cu prietenii și familia

Jocurile de societate aduc familiile și prietenii de toate vârstele împreună pentru a se conecta, a crea strategii, a concura și a se distra. Există mai multe componente sociale în jocuri de societate decât ați fi crezut. Însăși fundamentul acestei activități este cooperarea, deoarece necesită ca jucătorii să se implice unii cu alții prin muncă în echipă. Jocul de societate este modalitatea ideală de a petrece timp în companie plăcută și de a întări legăturile cu alte persoane.

Luați în considerare unele dintre principalele componente ale legăturii cu ceilalți – să știți cum să citiți limbajul trupului și să vă dezvoltați inteligența emoțională (EQ). De fiecare dată când aveți o interacțiune pozitivă cu altcineva, vă întărește legătura cu acea persoană. Jocurile de societate furnizează tipul de distracție și de mediu pozitiv de care este nevoie pentru a cultiva conexiuni profunde cu alte persoane și pentru a promova relații familiale puternice, la fel se intampla si cu jocurile educative.

  1. Produc amintiri grozave

Jocurile de societate pe care dvs. și familia sau prietenii dvs. adorați să le jucați produc adesea amintiri minunate.

De prea multe ori, atunci când ne aflăm în prezența fizică a altor persoane, atenția nu se concentrează unul asupra celuilalt, ci asupra smartphone-ului, tabletei sau televizorului fiecăruia. Peste 20 de ani, vă veți mai aminti de acea postare pe rețelele de socializare pe care tocmai ați întâlnit-o? Sau de acel nivel din Candy Crush pe care l-ai depășit în sfârșit? Probabil că nu. Dar, vă veți aminti râsetele și modul pozitiv în care v-ați simțit atunci când cineva a făcut o revenire strategică sau a învârtit acel număr norocos.

Politica