Număr alarmant de sinucideri, în India! O femeie își pune capăt zilelor la fiecare 25 de minute

Grosu Claudia
3 Min Read

Situația devine crucială în India acolo unde aproape 22.400 de femei casnice s-au sinucis în 2020, conform ultimului raport al agenției din subordinea guvernului care ține evidența infracțiunilor. Asta reprezintă 14,6% din totalul de sinucideri înregistrate în India și peste 50% din numărul de sinucideri în rândul femeilor. Raportul arată că motivele sunt „problemele în familie” sau „divergențe în căsnicie”, dar specialiștii spun că principala cauză este violența domestică, scrie BBC.

„Femeile sunt foarte rezistente, dar există o limită a toleranței”, spune medicul psiholog Verma Srivstava, într-un interviu pentru publicația britanică, potrivit Libertatea.

India se confruntă cu cel mai mare număr de sinucideri la nivel global. Bărbații ocupă un sfert din sinuciderile din lume, în timp ce femeile reprezintă 36% din total, în grupa de vârstă 15-39 de ani. În ultimii trei ani, numărul persoanelor care și-au luat viața în țara asiatică a fost în creștere, potrivit raportului Agenției Naționale de Evidență a Infracțiunilor (Național Crime Record Bureau – NCRB), care funcționează în subordinea Ministerului de Interne din India. Agenția ține și evidența sinuciderilor anuale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Numărul persoanelor care și-au luat viața a crescut de la aproape 129.900 în 2017, la peste 139.000 în 2019 și peste 153.000, anul trecut. Peste 20.000 de femei căsătorite și fără loc de muncă se sinucid în fiecare an, arată raportul. În 2020, anul pandemiei, numărul lor a ajuns la aproape 22.400, peste jumătate din totalul femeilor. Asta înseamă că în India, 61 de femei casnice își iau viața în fiecare zi. Sau una la fiecare 25 de minute.

Agenția care a întocmit raportul spune că aceste sinucideri au loc pe fondul unor „probleme în familie”, ori cel mult pe „divergențe în căsnicie”. Medicii psihologi spun că alta este, de fapt, explicația.

„Cele mai multe sinucideri în rândul femeilor casnice sunt impulsive”, explică psihiatrul Soumitra Pathare pentru BBC. „Bărbatul vine acasă, își bate soția, iar ea își curmă viața”. O treime dintre femeile din India care își pun capăt zilelor au un istoric de suferință din cauza violenței domestice, spune el. Violența în familie nici măcar nu este menționată drept cauză în raportul NCRB. Multe fete sunt obligate să se mărite de tinere, de când împlinesc 18 ani, vârsta legală pentru căsătorie. Devin soții, nore și își petrec toată ziua acasă, gătind, făcând curat și alte treburi gospodărești. „Sunt puse în fața a tot felul de restricții, nu au libertate personală și foarte rar pot avea propriii bani”, explică psihologa Verma Srivastava.

Share This Article