Ministerul Educației anunță că “menține tezele, ca formă de evaluare a nivelului de cunoștințe și competențe ale elevilor”.
Într-un comunicat emis de Minister și semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu, se arată că “școala, ca instituție, nu trebuie să asigure doar transmiterea de cunoștințe, ci și cultivarea unor valori (precum realismul și responsabilitatea) și a unor atitudini (precum rezistența la frustrare și reziliență, anduranță în fața limitărilor pe care le pot aduce anumite perioade, independent de voința elevilor, a părinților, a profesorilor sau a autorităților)”.
„Dacă am face o petiție pentru eliminarea impozitelor și amenzilor, s-ar putea să strângă aproape 20 de milioane de semnături. Acest lucru ar însemna că trebuie eliminate impozitele și amenzile/înlocuite cu simple avertismente?”, a argumentat Sorin Cîmpeanu.
„Din considerente de ordin educațional, având ca temei argumente fundamentate pe studii ale specialiștilor în științele educației, Ministerul Educației menține tezele ca formă de evaluare a nivelului de cunoștințe și competențe ale elevilor”, a mai transmis demnitarul.
Pe 1 noiembrie, Sorin Cîmpeanu a anunțat că tezele pentru semestrul I se vor putea da din 6 decembrie, iar numărul lor va fi redus și la gimnaziu, și la liceu, scrie libertatea.ro
„Am decis să reducem numărul de teze pe care elevii le vor susține în acest an prin excepție. La clasa a VIII-a vom avea doar două teze, nu trei. Așadar, toți elevii de gimnaziu vor avea doar două teze, care se vor da fizic. Pentru liceu, am redus numărul tezelor de la 4 la 3”, a declarat ministrul interimar al educației.