Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au efectuat 66 de misiuni, în weekend. Aceștia au acționat pentru salvarea unui câine căzut într-o fântână dezafectată, stingerea a șase incendii, asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la trei accidente rutiere, deblocarea ușilor a două apartamente, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței medicale unui număr de 46 de persoane, care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.
„Dintre cele șase incendii stinse de pompieri, două s-au manifestat la o casă de locuit și plante furajere, iar patru au izbucnit la vegetație uscată. În noaptea de vineri spre sâmbătă, două echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Voloiac. La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit. Timp de două ore, pompierii au acționat pentru stingerea flăcărilor, care au cuprins circa 60 de metri pătrați din acoperișul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă. Incendiul a fost stins în limitele găsite, pompierii reușind să împiedice propagarea acestuia la întregul imobil. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric, produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător. Din fericire, nu au fost înregistrate victime”, informează ISU Mehedinți.
Pompierii militari au acționat și pentru stingerea a patru incendii izbucnite la vegetație uscată, care s-au manifestat pe raza localităților: Corcova, Cracu Lung, Rogova și Butoiești. În localitatea Cracu Lung din comuna Ilovăț, flăcările au cuprins circa 10 hectare de vegetație uscată și două hectare litieră de pădure. Alături de pompieri, la intervenție au participat și șase voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ilovăț. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.
Pompierii au o serie de recomandări pentru oamenii care vor să-și curețe terenurile: „Le reamintim cetățenilor că igienizarea terenurilor se face numai după obținerea permisului de lucru cu focul, emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu. Cetățenii trebuie să dispună de mijloace și materiale pentru stingerea eventualelor incendii și să nu părăsească locul arderii până la stingerea completă a focarelor”.
Totodată, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, pompierii militari au efectuat șapte misiuni. De asemenea, pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență la nivelul unităților spitalicești din județul Mehedinți, cadrele ISU au desfășurat, zilnic, activități de verificare a secțiilor ATI.