Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu se poate mândri, din această săptămână, cu actorii care vor juca în lungmetrajul „După 40 de zile”, al patrulea material al lui Andrei Gruzsniczki.
Pelicula va avea premiera de gală la Cinema „Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu, în data de 26 august ora 19:30, în prezența echipei.
„După 40 de zile are în centru prietenia dintre Emil și Titi. Acțiunea se petrece într-o comună ca un colț de rai, locuită de oameni dintr-o bucată. Asta, la o primă vedere. Emil nu crede în spirite. Titi este prietenul lui de când lumea. Iar Smaranda, soția lui Emil, ei bine, ea este la doi metri sub pământ și se pregătește de ziua judecății. După parastasul ei de 40 de zile Titi pare cel mai oropsit om de pe fața pământului și începe să se stingă pe picioare. Emil vrea să reaprindă în el scânteia vieții. Dar eforturile lui sunt inutile. Zilele lui Titi par numărate. Căci Smaranda s-a mutat după parastas în casa lui. De ce îl bântuie Smaranda?, asta e o poveste, dar lui Titi îi e greu s-o zică, pentru că este despre lupta pe care fiecare trebuie s-o ducă pentru a-l înțelege și accepta pe celălalt, într-o prietenie sau într-o poveste de iubire”, se arată în prezentarea filmului.
Distrbuit de AVVA MMIX Studio, producția a avut premiera mondială în luna aprilie, în cadrul celei de a 43-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Moscova și avanpremiera națională în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania – TIFF, potrivit igj.ro.
Din distribuție fac parte Mircea Andreescu, Valer Dellakeza, Gabriel Spahiu, marian Negrescu, Simona Urs. Ștefan Mirea, Valeriu Bâzu și Eugen Titu. Producătorii filmului sunt Andreea Dumitru, Oana Bujgoi Giurgiu (co-producător) și Anamaria Antoci (co-producător).
„Cei doi supraviețuitori reflectă cele două tipuri de cunoaștere – cunoașterea pozitivă, analitică și cunoașterea intuitivă, cea care sporește misterul. În acest film am căutat să alcătuiesc un tip de cinema careobservă și înregistreazî faptel, acțiuni, experiențe de viață cotidiană, din perspectiva <<luptei>> care sfidează trecerea timpului.
O luptă pentru supraviețuirea pe care suntem mai mult sau mai puțin conștienți. Spre deosebire de orice altă luptă, aceasta nu va fi vreodată câștigată. Dar, ca în orice luptă, se poate capitula sau continua până la pânzele albe chiar dacă știm finalul. Și mesajul acestei povești este că, indiferent de greutăți, lupta merită dusă”, a explicat Andrei Gruzsniczki, scenaristul lungmetrajului.