Elevii din mai multe localități doljene au primit 150 de tablete, prin în Proiectul „Hai la școală!”. Sprijinul a fost oferit de Asociația Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei.
În cadrul acestei acțiuni au fost distribuite tablete elevilor proveniți din familii aflate în dificultate, din localitățile Valea Stanciului, Cerăt, Bratovoești, Lipovu și Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu” din Craiova.
„Există două demersuri pe care Asociația Vasiliada le-a inițiat în această perioadă pentru a veni în sprijinul copiilor care provin din familii aflate în situații vulnerabile, în special în sprijinul copiilor care au nevoie de suport pentru a putea merge la școală și pentru a avea rezultate școlare bune. Toate proiectele Asociației Vasiliada vizează componenta educativă, pentru că noi apreciem că educația este unul dintre principalele mijloace prin care putem să îi ajutăm pe beneficiarii noștri, persoanele aflate în dificultate, să își schimbe modul de viață. Beneficiarii pe care îi sprijinim în această direcție sunt copii aflați în dificultate și adulți care de asemenea se găsesc în situații vulnerabile din punct de vedere social. În ceea ce privește sprijinirea copiilor aflați în dificultate, în această perioadă premergătoare începerii noului an școlar, Asociația Vasiliada a finalizat zilele acestea de distribuit 150 de tablete pentru 150 de copii, majoritatea din mediul rural, acolo unde implementăm de aproape 3 ani un proiect de prevenire a abandonului școlar, proiectul «Hai la Școală! », pe care îl dezvoltăm și implementăm în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj”, a subliniat Pr. Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.
În cadrul acestui proiect au fost oferite copiilor o serie de servicii cu rol educațional: educație remedială, sprijin pentru efectuarea temelor școlare, sprijin și educație remedială la limba română și la matematică, cât și asigurarea unei mese calde pe zi și organizarea unor ateliere de vară în perioada vacanței de vară. „Am oferit copiilor care au avut rezultate bune la învățătură în anul școlar anterior câte o tabletă pe care să o poată folosi în procesul lor educațional. Este, pe de o parte, o formă pentru a recompensa eforturile pe care ei le-au făcut alături de colegii noștri dascăli implicați în proiect, și datorită prezenței lor la activități, interesului pe care l-au acordat activităților educative și rezultatelor bune pe care le-au avut la școală, acum elevii au fost recompensați cu aceste tablete. Este totodată un sprijin direct în ceea ce privește dezvoltarea bazei lor materiale, a resurselor, încât să aibă acces la mai multe mijloace de informare, la mai multe informații. Trebuie să avem în vedere faptul că anul trecut o mare perioadă din timpul anului școlar s-a desfășurat în format online, iar mulți dintre copiii din grupuri vulnerabile nu au avut acces la infrastructura necesară pentru a participa la activități. Aceste dispozitive le vor folosi copiilor și sunt convins că se vor bucura de acestea”, a adăugat președintele Asociației Vasiliada.