vineri, ianuarie 10, 2025

Ultima ora

Sport

ANM: Un nou val de aer fierbinte loveşte România

Meteorologii anunță că, un nou val de aer fierbinte loveşte România la mijlocul săptămânii care începe.

Luni, 5 iulie, vremea va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după amiaza şi seara, când vor fi averse şi descărcări electrice local în zonele de deal şi de munte şi pe alocuri în rest, dar mai ales în centru şi nord. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în regiunile estice, iar de scurtă durată şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în depresiuni şi 34 de grade în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade.

Marţi, conform meteorologilor, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate averse şi descărcări electrice, în primele ore ale intervalului în sud-vest şi nord-est, şi mai ales din a doua parte a zilei, local cu precădere la munte şi în estul ţării, şi pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp, izolat se vor acumula cantităţi de apă însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte şi în regiunile estice, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 21 de grade.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) cred că e posibil ca în următorii ani în România să fie bătut recordul de temperatură. Ar fi vorba de depăşirea unei maxime care a fost înregistrată acum 70 de ani, în august 1951, în judeţul Brăila, când termometrele au arătat +44,5 grade Celsius.

  „Ne aşteptăm în anii şi deceniile care vor urma inclusiv la temperaturi care să doboare recordul maxim al temperaturii în România. Vorbim de o evoluţie clară şi putem doar să ne adaptăm într-o oarecare măsură, pe lângă aceste măsuri de reducere a emisiilor care ne pot ajuta ca lucrurile să nu devină chiar mai grave decât atât”, a explicat climatologul Roxana Bojariu, potrivit adevarul.ro

Politica