luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Dolj. S-a semnat contractul pentru tronsonul IV al Firului II Isvarna – Craiova

Compania de Apă Oltenia S.A. a semnat, astăzi, 15.06.2021, un nou contract de execuție lucrări în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”. Este vorba despre DJ-CL-20 – Extindere conductă aducţiune Isvarna – Craiova fir II, Tronson IV, al cincilea din cele șase contracte în care a fost împărțită această investiție. Lucrările prevăzute în contractul DJ-CL-20 se vor desfășura în localitățile Țânțăreni (județul Gorj), Filiași și Brădești (județul Dolj).

DJ-CL-20 Extindere conductă aducţiune Isvarna – Craiova fir II, Tronson IV, a fost adjudecat de CONSTRUCȚII  ERBAȘU S.A., la o valoare de 94.647.646,82 Lei (fără TVA) și prevede execuția rețelei noi pe o lungime de 24,6 km.

Aducțiunea va fi realizată din tuburi poliesterice armate cu fibră de sticlă (PAFSIN – conducte biaxiale prevăzute cu îmbinări zăvorâte), diametrul DN 1200 mm, cu clasa de rigiditate SN10000 și presiuni nominale PN10 și PN12, cu excepția supratraversării SPR (OL DN1219x12.5 mm, PN16). Pe traseul aducțiunii sunt prevăzute 43 de cămine cu vane de izolare, golire și aerisire/dezaerisire, iar la schimbările de direcție sunt prevăzute masive de ancoraj (34 buc.).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucrările speciale prevăzute pe traseul conductei de aducțiune sunt: supratraversare curs de apă (L = 70,6 m); 2 subtraversări de drumuri naționale (L = 47 m; 65 m); o subtraversare de drum județean (L=15 m); 5 subtraversări de cale ferată (L = 55 m, 50 m, 52 m, 52 m, 70 m); o subtraversare de cale ferată industrială (L = 40 m); 19 subtraversări de viroage (lungime totală 351 m); 6 subtraversări de drum de asfalt (lungime totală 143 m); 2 subtraversări de drum din beton (lungime totală 35 m); 4 subtraversari de conducte PETROM (lungime totală 40 m); desfacere și refacere drum asfalt (L = 1832,5 metri liniari); desfacere și refacere drum beton (L = 85,8 m.l.); desfacere și refacere drum pietruit (3325,2 m.l.) și amenajare drum de acces provizoriu (3 m lățime) pe o distanță de 14040 m.l.

Contractul prevede lucrări de construcție; furnizare şi montaj utilaje şi echipamente tehnologice; testare şi punere în funcțiune a acestora și remedierea eventualelor defecțiuni apărute în perioada de garanție. Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 36 de luni, iar perioada de garanție este de 36 de luni.

“Este un contract foarte important, pentru că ne apropiem de final cu Firul II Isvarna – Craiova, acesta fiind al cincilea din cele șase în care a fost împărțită această investiție. În același timp este un contract mare, cu o valoare de aproape 100 de milioane de lei, și ne bucurăm că a fost adjudecat de o firmă puternică. Lucrările se vor desfășura în două județe, respectiv în Gorj, în localitatea Țânțăreni și în Dolj, în localitățile Filiași și Brădești”, a precizat directorul general al Companiei de Apă Oltenia, av. Alin Șuiu.

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, s-a declarat mulțumită de progresele care se fac în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020, mai ales că le urmărește îndeaproape, fiind prezentă frecvent pe șantiere: ”Vreau să felicit Compania de Apă Oltenia pentru că este una dintre cele mai avansate în implementarea masterplanului de apă din țară. Sper să pot să felicit și constructorii la final și să putem să alimentăm, în 2023, toată Craiova cu apă de munte. Vreau să felicit și firma care lucrează în Craiova, pentru că se mișcă foarte bine”.

Reprezentantul societății câștigătoare, Ion Erbașu, a spus că este mulțumit de acest nou contract semnat cu Compania de Apă Oltenia, iar problemele întâmpinate cu vremea și cu explozia de prețuri să nu fie un impediment pentru ca atât firma sa, cât și cele două județe să beneficieze de aceste fonduri europene.

*

Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 117 milioane de euro, o investiție strategică nu numai pentru Craiova, ci pentru întreg județul Dolj, dar și pentru Gorj, este varianta prin care, la finalul lucrărilor, vom asigura apă potabilă de munte, de cea mai bună calitate în toată Craiova, și în alte 6 localități din Dolj, precum și în Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni din județul Gorj. Investiția presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri și pentru un bun control, a fost împărțită în 6 contracte de lucrări. “Coridorul” pe unde va trece Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova înseamnă o suprafață totală de peste 215 hectare, suprafață care a fost trecută în proprietatea publică a Județului Dolj.

Politica