Pornind de la sursele care ne aduc energie, Asociația ROI, Fundația Progress și 7 dintre cei mai tineri angajați Distribuție Oltenia au preluat rolul de supereroi pentru generația viiitorului. Misiunea de a-i susține pe tinerii Ucenici se va concretiza sub forma unui Club de Practică, prin care elevii să continue să-și dezvolte superputerile care definesc această meserie indispensabilă pentru societate.
Ce este Clubul de Practică?
– O activitate extracurriculară care susține orele de practică pentru Ucenicii Electricieni și lucrul în echipe la proiecte pe care ei le aleg, în domeniul energiei verzi;
– Un transfer de superputeri de la mentorii Fundației Progress și de la cei mai tineri angajați Distribuție Oltenia către generația viitorului;
– O oportunitate de a ține pasul cu noile tehnologii, de a se adapta schimbărilor și de a-și depăși limitele în arii diverse: circuite electrice și electronică, automatizare sau programare de bază;
– O sursă de venit suplimentară pentru cele mai bune idei verzi realizate de Ucenicii Electricieni.
„În cadrul proiectului Ucenic Electrician, ne-am asumat formarea unei viitoare generații de profesioniști prin acoperirea tuturor nivelelor de pregătire și dezvoltare – teoretică, practică, dar și personală. Prin înființarea Clubului de Practică ne dorim transferarea unor superputeri care definesc această meserie esențială. Implicarea și entuziasmul colegilor înscriși în Clubul de Practică, într-o perioadă aglomerată și în permanentă schimbare ne-a arătat că suntem un adevărat sprijin pentru generația viitorului, de aceea suntem siguri că ei sunt deja supereroi” – a declarat Eugen Butoarcă, Director Executiv Distribuție Oltenia.
Cum transformăm Ucenici în supereroi prin Clubul de Practică?
Această activitate a pornit de la cel mai recent proiect al companiei, prin care elevii pot învăța despre sursele regenerabile direct de pe acoperișul Liceului din care fac parte, după ce toate cele 7 licee partenere au beneficiat de montarea a câte unui sistem de panouri fotovoltaice.
După înscrierea pe echipe, elevii au primit câte un kit cu elemente pentru a dezvolta o serie de proiecte care au la bază tehnologia Arduino, în zona de energie verde, eficiență energetică sau case inteligente.
Activitatea din Clubul de Practică se va concretiza în proiecte care vor fi jurizate și recompensate cu burse tehnice și premii în valoare de 12.500 EURO. După declararea celor mai bune proiecte, acestea vor urca pe podium în cadrul unui Târg Național, organizat la finalul lunii iunie 2021. Criteriile în funcție de care vor fi evaluate proiectele sunt:
– Ingeniozitate în crearea mecanismului/ soluției tehnice;
– Aplicabilitatea proiectului în realitate;
– Rezultate imediate/măsurabile.
Aceste premii vor suplimenta sursele financiare ale elevilor înscriși în proiect, adăugându-se bursei în valoare de 200 de lei/lună pe care cei mai buni 5 elevi din fiecare clasă o primesc deja.
Ce superputeri sunt transferate?
Energy Team, Green Power, Viitorii Electricieni, Electricienii Timpului și toate celelalte aproape 60 de echipe formate de către cei 300 de elevi nu vor învăța cum să salveze omenirea sau cum să zboare, însă își vor dezvolta competențe pentru a deveni mai buni în meseria aleasă:
– Realizarea unor proiecte care îmbunătățesc consumul energetic;
– Realizarea unor circuite electrice după o schemă;
– Scrierea de cod în programul Arduino;
– Planificarea și organizarea muncii în echipă;
– Capacitatea de a rezolva probleme, creativitatea, gândirea critică și analitică;
– Realizarea unor clipuri video de prezentare a proiectelor tehnice;
– Îmbunătățirea abilităților de comunicare, inclusiv prin prezentarea proiectelor în fața unui public.
Continuăm activitățile care ne aduc mai aproape de o nouă generație de profesioniști în domeniul energiei și suntem convinși că viitorul va fi pe cele mai bune mâini.
Direcția Comunicare și Marketing