duminică, noiembrie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Principele Nicolae plantează „codrii de mâine”, la Bucovăț

Principele Nicolae vine duminică în localitatea Bucovăț, Dolj, unde va planta copaci, alături de voluntarii asociației care îi poartă numele.

Evenimentul are loc la ora 09:30, iar înscrierea se face pe baza unui formular – https://forms.gle/1Dfas1FQTYRMmQBQ9

Proiectul intitulat „Codrii de Mâine” își propune ca primăvara aceasta să fie împădurită o porțiune de 5000 mp în zona Bucovăț. Pe parcursul acțiunii, membrii ONG-ului vor pune la dispoziția participanților apă, dar și o gustare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, doar o sută de persoane vor putea lua parte la activitățile împădurit.

„Momentul mult așteptat de noi toți a sosit! Proiectul <<Codrii de Mâine>> revine în această primăvară. Avem o deosebită plăcere să anunțăm că în această duminică, 11 aprilie, vom planta o suprafața de 5000mp în localitatea Bucovăț, jud. Dolj. Asociația Principele Nicolae vă va pune la dispoziție atât echipamentul necesar cât și apa și o gustare”, au transmis reprezentanții Asociației Principele Nicolae.

Organizarea evenimentului este susținută de comunitatea locală, dar și de sponsorii Affiche Digital Printing, Prestige Boutique Hotel Craiova și Tuca Zbarcea & Asociații.

Vizita de la Bucovăț face parte dintr-un proiect mai amplu derulat de ONG, preocupat de problema defrișărilor. Astfel, asociația își propune să planteze 1.000.000 de puieți de arbori în cele mai afectate zone din Bacău, Brăila, Botoșani, Buzău, Constanța, Călărași, Covasna, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vrancea, Vaslui, chiar și Municipiul București.

„Primele proiecte vor fi în domeniile mediu și educație, începând cu acțiunea pilot de împădurire ce va avea loc în localitatea Ghimpați, județul Giurgiu, pe 16 noiembrie 2019, prin care vom lansa campania de plantare a un milion de arbori până în anul 2023”, potrivit misiunii organizației caritabile.

Totodată, pe lângă programul de împădurit, Asociația Principele Nicolae desfășoară campania Istoria Regalității în Școli, sub forma unei caravane prin școlile din țară. Prin intermediul acestui proiect, elevii vor lua contact cu istoria regalității în dialog cu Nicolae al României, fiind prezentate amănunte inedite și povești educative.

Astfel, copiii vor putea vedea și atinge obiecte de familie descoperind multe detalii fascinante, care nu sunt cuprinse în manuale. Scopul proiectului este de a-i ajuta pe copii să înțeleagă mai bine patrimoniul cultural lăsat moștenire de regii și reginele României.

foto: businessmagazine.ro

Politica