Nu mai este niciun loc liber la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova. Pacienții cu Covid-19 așteaptă ore întregi pentru eliberarea unui ventilator, iar consumul de oxigen s-a dublat în doar o săptămână.
Managerul SCJU Craiova, Laurențiu Ivanovici, trage un semnal de alarmă în acest sens, din cauza numărului mult prea mare de pacienți bolnavi, care au nevoie de oxigen.
Managerul SCJU Craiova, Laurențiu Ivanovici, trage un semnal de alarmă în acest sens, din cauza numărului mult prea mare de pacienți bolnavi, care au nevoie de oxigen.
,,Nu mai avem nici un loc liber. ATI și izolatorul UPU sunt pline. Am anunțat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI) și Serviciul de Ambulanță al Județului (SAJ) să nu mai aducă la noi pacienți. Alte spitale îi trimit însă, în continuare, la noi în UPU și suntem obligați să-i primim pe toți. Încercăm să facem transferuri la alte spitale. Avem un consum uriaș de oxigen în Izolator la UPU. S-a dublat consumul de oxigen în Izolator, față de acum o săptămână”, a precizat, pentru „Jurnalul Olteniei” managerul SCJU Craiova, Laurențiu Ivanovici.
Numărul doljenilor confirmați pozitiv cu noul coronavirus este în continuă creștere, severitatea infecției depinzând de la caz la caz.
Pacienții infectați sunt internați și tratați în următoarele spitale din județ:
· Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș” – 241/228 din Dolj;
· Spitalul Județean de Urgență – 20/19 din Dolj;
· Spitalul de Neuropsihiatrie –15/10 din Dolj;
· Spitalul Municipal Filantropia – 47 pacienți din Dolj;
· Spitalul Municipal Băilești – 9 din Dolj;
· Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Compartimentul Boli Infecțioase– 10 din Dolj;
· Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova – 15 din Dolj;
· Spital Pneumoftiziologie Leamna – 11/8 pacienți doljeni;
· Pacienți internați la Terapie Intensivă – 40.
Cu greu se găsesc locuri pentru transferul pacienților, spitalele din țară confruntându-se cu aceeași situație.