În contextul pandemiei de COVID-19, reprezentanții studenților din Marea Britanie cer Guvernului scăderea taxelor de studiu sau banii de chirie. În China, o profesoară de 72 de ani a strâns bani și a construit 30 de școli primare în zonele sărace, iar în Senegal, o altă voluntară, arhitectă, a început în urmă cu 4 ani să construiască școli din materiale reciclate și să învețe oamenii din comunitate să lucreze alături de ea, potrivit libertatea.ro.
Studenții afectați de criza COVID merită să primească banii de chirie sau de taxe înapoi, spun liderii uniunilor studențești, citați de BBC, relatează Școala 9. Acești bani ar trebui să vină de la guvern, nu de la universități, spun tinerii. De altfel, studenții l-au criticat pe Boris Johnson pentru că nu a menționat și universitățile atunci când a anunțat instaurarea unei noi stări de urgență. Aceștia au lansat și o petiție prin care cer ca taxele de studiu să scadă de la 9.250 de lire la 3.000 și au adunat deja peste jumătate de milion de semnături.
Profesoara Zhou Xiufang are 72 de ani, dar a găsit energia, în ultimii cinci ani, de când a ieșit la pensie să strângă bani să construiască 30 de școli primare în zonele defavorizate din provinciile Hunan și Guizhou. În 2014 era proaspăt ieșită la pensie și a văzut anunțul unei școli că recrutează profesori voluntari și a aplicat imediat, relatează Asia One. A văzut că în zonele sărace, școlile nu aveau deloc condiții. Unele școli nu aveau nici geamuri la clădirile din chirpici, nu aveau încălzire sau curent electric. Așa că a luat atitudine și ajutorul a venit. Prima casă a fost construită complet în 2015. Astăzi Proiectul Hope este susținut și de autorități.