luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Agresiunea sexuală din mediul virtual, combătută printr-un proiect IPJ Olt

Peste 80 de elevi și 10 profesori ai Liceului Tehnologic ,,Matei Basarab” din Caracal, au participat la un curs susținut de Inspectoratul de Poliție Județean Olt, în parteneriat cu Asociația Necuvinte, privind agresiunea sexuală și recrutarea adolescenților din mediul virtual.

Săptămâna trecută, polițiști din cadrul IPJ Olt – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți ai Asociației Necuvinte și ai Inspectoratului Școlar Olt, au organizat o activitate de prevenire în cadrul proiectului „Prevenirea agresiunilor sexuale și a recrutării adolescenților prin intermediul rețelelor de socializare”, scrie olt-alert.ro.

Activitatea a fost desfășurată în mediul digital, întrucât contextul actual nu a permis întâlnirea față în față a reprezentanților instituțiilor cu elevii și cadrele didactice. Cu toate acestea, elevii și-au arătat interesul pentru tematica proiectului demarat și au fost îndemnați să solicite ajutorul atât al forțelor de ordine, cât și al părinților sau profesorilor, ori de câte ori simt că sunt amenințați în vreun fel, în online. Totodată, elevilor și profesorilor participanți le-a fost prezentat Ghidul „Relații sănătoase”, realizat de Asociația Necuvinte împreună cu Poliția Română și Inspectoratul de Poliție Județean Olt, în cadrul proiectului „Prevenirea agresiunilor sexuale și a recrutării adolescenților prin intermediul rețelelor de socializare”, finanțat de Ambasada Țărilor de Jos în România. Un alt partener educațional al proiectului este Consiliul Național al Elevilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Inspectoratul de Poliție Județean Olt a contribuit la realizarea materialului prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, din cadrul Poliției Române și reprezentanții Asociației Necuvinte. Materialul este destinat elevilor de liceu, adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani, părinților lor, profesorilor, dar și creșterii gradului de conștientizare în rândul publicului larg”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Olt.

Ghidul este structurat în patru capitole, care acoperă tematici precum siguranța online, relații sănătoase, intimitate și consimțământ, legislație aplicabilă în cazul temelor dezvoltate în cadrul întâlnirii.

Andreea TIGOIANU

Politica