Un cuplu, soț și soție, ambii în vârstă de 52 de ani, un copil de doar 13 ani, luat în plasament de aceștia, precum și o femeie de 78 de ani, au fost găsiți fără suflare, în această dimineață, în locuința lor din comuna Baldovinești, Olt. Polițiștii desfășoară o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza care a dus la producerea evenimentul teribil, deși explicația cea mai previzibilă este dată de intoxicarea cu dioxid de carbon a celor aflați în casă.
Potrivit unor surse, femeia în vârstă de 52 de ani a fost găsită în cabina de duş, iar ceilalţi au fost găsiţi în paturi. Între timp, trupurile neînsufleţite au fost trimise la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, scrie reporter24.info.
Din informațiile transmise, în casă a fost găsită o butelie deschisă, conectată la o instalaţie de încălzire a apei, care, cel mai probabil, a funcţionat defectuos. Astfel, gazele au ajuns în locuinţă, ducând la moartea prin intoxicarea cu dioxid de carbon.
„Polițiștii din cadrul Poliție orașului Balș s-au deplasat la fața locului. Cadavrele nu prezentau urme vizibile de violență. Trupurile neînsuflețite au fost depuse la morgă în vederea efectuării necropsiei. În cauză a fost deschis un dosar penal si se efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a precizat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt IPJ Olt.
Printre trupurile neînsuflețite descoperite în casă, se afla și un băiețel de 13 ani, cu dizabilități, adoptat de cuplul din Baldovinești. Copilul a fost abandonat de mama sa la naștere, iar șansa la un viitor alături de o familie iubitoare a fost oferită de cei doi soți, decedați și ei în urma evenimentului tragic.
„De la naştere, copilul a fost abandonat în spital. O avea doar pe mamă, care nu s-a interesat niciodată el, de când l-a abandonat în spital. Este un copil cu dizabilităţi, care a fost tratat ca un membru al familiei. De la naştere, a fost crescut aici. Era în plasament simplu, familia se gândise să rămână alături de ei, ca şi membru, în viitor. Era o relaţie foarte bună, copilul evolua bine în familie, iar relaţia cu familia asistentului maternal era pozitivă. Acum, era în plasament pentru că doamna nu mai era asistent maternal, dar a decis să-l oprească alături de ei. Familia mai avea un băiat, adult, cu care avea o relaţie bună de asemenea. Regretăm cele întâmplate. Cât a fost la noi a fost un asistent maternal bun, a avut bine grijă de aceste copil”, a declarat Rădiţa Piroşca, directorul DGASPC Olt.
Andreea TIGOIANU