duminică, decembrie 22, 2024

Ultima ora

Sport

Pandemia de COVID-19 și pesta porcină face ca vânzarea de carne de porc să scadă accentuat

Carnea de porc nevândută se acumulează în Europa, în condiţiile în care pandemia de coronavirus şi pesta porcină africană au redus vânzările, ceea ce face ca preţurile să scadă.

Germania, cel mai mare producător de carne de porc din UE, a fost exclusă de pe o serie de pieţe importante din Asia, după ce în septembrie au apărut cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreţi. Acest lucru înseamnă că există un surplus de carne de porc pe continent, după ce ultimele restricţii impuse în contextul pandemiei de COVID-19 au făcut ca restaurantele să vândă mai puţine şniţele şi cârnaţi, scrie libertatea.ro.

Chiar dacă mulţi alţi producători europeni profită de importurile record de carne de porc ale Chinei, abatoarele din unele ţări se confruntă şi ele cu restricţii la export. Max Green, analist la IHS Markit, spune că, deşi China „absoarbe cantităţi uriaşe de carne de porc, nu este suficient pentru a susţine preţurile”. Uniunea Europeană este cel mai mare exportator de carne de porc. Restricţiile la export impuse Germaniei înseamnă că fermierii din Danemarca vând mai puţini porci tineri peste graniţă, unde în mod normal sunt crescuţi pentru a fi sacrificaţi. Rupert Claxton, director la firma de consultanţă Gira, susţine că ar putea dura cel puţin şase luni pentru ca oferta şi cererea să se echilibreze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totuși, este posibil ca vânzările să îşi revină după ridicarea restricţiilor şi redeschiderea restaurantelor. Cererea pentru exporturi în Asia rămâne una puternică, susţine Jais Valeur, director general la Danish Crown Group. De asemenea, se preconizează că în 2021, consumul de carne de porc în UE va creşte cu 1,3%, după ce în acest an a atins cel mai scăzut nivel din ultimele două decenii.

Politica