Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prin care cursurile școlare față în față au fost suspendate în Iași, a fost nelegală, potrivit Tribunalului din municipiu, notează libertatea.ro.
Judecătorii au anulat, parțial, hotărârea din 4 noiembrie, prin care stabileau ca elevii din Iași să susțină cursurile doar online. Decizia nu este însă definitivă. Demersul în instanță a fost inițiat de Asociația Școlilor Particulare.
Ulterior hotărârii CJSU Iași, a fost emis un ordin de ministru prin care cursurile față în față au fost suspendate în toată țara, începând cu data de 9 noiembrie. Tot joi, Asociația Școlilor Particulare a anunțat că în data de 25 noiembrie va avea loc primul termen în procesul în care a solicitat anularea prevederilor ordinului de ministru, precum și a hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care au fost suspendate cursurile față în față în toate unitățile de învățământ din România.
,,Înțelegem să contribuim la ameliorarea situației epidemiologice din țara noastră, înțelegem că măsura suspendării cursurilor față în față este o măsură care este necesară în anumite situații, dar nu înțelegem de ce se adoptă o astfel de măsură fără o analiză serioasă, de ce se adoptă o astfel de măsură la nivel general”, a declarat președintele Asociației, Christian Comșa.
Acesta susține că o analiză diferențiată ar fi putut da posibilitatea unor instituții să funcționeze normal: ,,Poate copiii din grădinițe, din clasele primare mici și din clasele de final de nivel ar fi putut să vină la școală. Poate școlile din zonele în care incidența este scăzută ar fi putut funcționa”, a mai spus acesta.