marți, decembrie 24, 2024

Ultima ora

Sport

Olt. Noii consilieri judeţeni şi-au preluat mandatele

Consilierii judeţeni votaţi de cetăţeni la alegerile de luna trecută şi-au preluat mandatele, sâmbătă, 24 octombrie 2020 având loc şedinţa solemnă de constituire.

Astfel, în prezenţa prefectului judeţului Olt, Florin Homorean, a avut loc şedinţa de constituire a noului Consiliul Judeţean, consilierii validaţi depunând jurământul. Trei nume au fost invalidate: Marius Oprescu  şi Cătălin Grecu – PSD, Liviu Voiculescu – PNL. Toţi trei au înaintat declaraţii de renunţare la mandat, instanţa de judecată invalidându-le acestora mandatele şi urmând ca de-abia în şedinţele următoare să intre în componenţa consiliului următorii candidaţi pe lista fiecăruia dintre partide.

Pentru prima dată după 1990, Consiliul Judeţean Olt este format din consilierii provenind din doar două partide: Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal. PSD are 21 mandate, în vreme ce PNL i-au revenit 11.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, cel care a câştigat cursa electorală pentru această funcţie, a anunţat şi priorităţile pentru mandatul pe care l-a început astăzi. 

„Sunt lucruri pe care le-am început, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, şi nu numai, şi la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci, şi ele trebuie continuate, atât la Schitu-Greci, unde avem în construcţie un nou pavilion pentru o nouă secţie şi pentru alte ramuri. Sper să-l termin chiar în anul 2021, nu în acest mandat. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina mai sunt multe lucruri de făcut şi bineînţeles că în continuare sănătatea rămâne o prioritate şi cred acest an greu pentru toată lumea, pentru întreg mapamondul, ne-a demonstrat că sănătatea trebuie să fie o prioritate“, a spus Oprescu, explicând că la spitalul de monospecialitate de la Schitu-Greci se construieşte o nouă clădire în care vor funcţiona două noi secţii, respectiv cea de Gerontopsihiatrie (unde vor fi trataţi pacienţii diagnosticaţi cu Altzheimer şi alte boli neurodegenerative) şi cea destinată pacienţilor cu adicţii (o secţie pentru tratarea dependenţilor de alcool şi droguri, de care se vorbeşte, de altfel, de aproape un deceniu).

Pentru refacerea drumurilor judeţene se aştepată deschiderea axelor de finanţare, fiind sursa de finanţare care dă cele mai mari speranţe. „Aşteptăm deschiderea ghidurilor pentru exerciţiul bugetar european următor. În momentul de faţă, aşa cum ştiţi, sunt aproape 106 kilometri de drum judeţean or începută reabilitarea, or în perioada de evaluare a ofertelor, cu care vom merge înainte în această perioadă. Cum se deschide ghidul, bineînţeles că noi avem mai multe drumuri judeţene pe care vrem să le includem, numai să fie bani. Ştiţi că pe exerciţiul bugetar numărul 2 banii pe infrastructură au fost relativ puţini, noi aceste două proiecte le-am obţinut unul direct pe Programul Operaţional Regional şi al doilea, a fost subdiviziune a POR, pe Strategia Dunării, celebrul program SUERD, unde judeţele riverane au putut să mai acceseze şi alţi bani separaţi“, a mai spus Oprescu, potrivit Adevărul.

foto: Adevărul

Politica