Elevii unei clase de pregătitoare de la şcoala Nr. 2 „Traian” din Craiova sunt nevoiţi să treacă prin curtea şcolii ori de câte ori au nevoie la toaletă, pentru că grupul sanitar pe care ei au voie să îl folosească se află într-o altă clădire decât cea în care învaţă. Copiii au fost mutaţi din clasa în care au învăţat iniţial pentru că managementul şcolii a decis că vrea after school.
Este vorba despre elevii clasei pregătitoare E „Broscuţele vesele”, ai căror părinţi au solicitat conducerii şcolii şi Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj să găsească o altă clasă pentru copiii lor sau să le asigure acces la un grup sanitar în aceeaşi clădire în care învaţă. Iniţial copiii au învăţat în aceeaşi clădire în care învaţă şi alţi elevi de clasa 0, însă după alegeri au fost mutaţi în corpul de clădire în care se află grădiniţa.
„Elevii clasei pregătitoare E, pentru a ajunge în sala lor de curs, sunt nevoiţi să traverseze o altă sală de clasă unde au loc cursuri. Pentru a merge la toaletă sunt nevoiţi să meargă prin sala vecină, deranjând astfel cursurile altor colegi, să coboare 8 trepte, facem menţiunea că au 6-7 ani, să ocolească clădirea prin exterior, prin ploaie, vânt, zăpadă ca într-un final să intre în clădirea în care se află biroul dumneavoastră (n.r. – biroul directorului şcolii) să ajungă la toaletă”, se arată în solicitarea părinţilor transmisă şi Jurnalul Olteniei.
Reprezentanţii ISJ Dolj ne-au declarat că au discutat cu directoarea şcolii Nr. 2 şi că „se fac demersuri în vederea reorganizării claselor pentru remedierea situației existente”.
Pe de altă parte, directoarea Maria Daşu a declarat pentru Gazeta de Sud că nu are cum să facă „altă configuraţie” pentru că nu este spaţiu: „Ca manager ani la rând am făcut demersuri către Primăria Craiova pentru a demola această clădire și a se construi alta, care ar rezolva și multe din problemele cu spațiile școlii”.
Stelian Bărăgan, viceprimarul încă în funcţie al Craiovei, spune însă că niciodată directoarea de la şcoala Nr. 2 nu a spus că este nevoie de o altă clădire.
„Am fost personal la aceast şcoală. Anul trecut au primit cei mai mulţi bani. Şi anul acesta au primit fonduri pentru tot ce au avut nevoie pentru renovări, chiar pentru clasele pregătitoare. Nu înţeleg cine le-a dat aviz pentru after school, în contextul pandemiei de coronavirus şi a faptului că, iată, acum spun că nu au spaţii. Repet, pentru tot ce au cerut au primit fonduri. Dar ce spune dumneai, că a solicitat un corp nou de clădire, nu este adevărat. Nici măcar verbal nu a făcut astfel de solicitări”, a precizat Stelian Bărăgan pentru Jurnalul Olteniei.
Părinţii elevilor de la grupa pregătitoare E a şcolii Nr. 2 „Traian” spun că dacă nu se va găsi o soluţie sunt pregătiţi să ceară mutarea copiilor la alte şcoli.