Nelu Tătaru, apel către populație: De noi depinde viitorul sănătății acestei națiuni

Jurnalul Olteniei
3 Min Read

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un apel la populație să respecte normele sanitare impuse de Guvern și autoritățile locale pentru a încetini răspândirea coronavirusului, spunând că sistemul medical este pus sub presiune. Acesta a precizat că dacă numărul de infectări scade în următoarele două săptămâni, vor putea fi relaxate anumite restricții. „Doar de noi depinde viitorul sănătății acestei națiuni”, a spus ministrul.

„Suntem în același trend ascendent care ne aduce astăzi la un număr de 2.958 de cazuri noi și 612 persoane în terapie intensivă, din care 199 se află pe ventilație mecanică invazivă.

Revin cu aceleași solicitări de a respecta restricțiile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În perioada următoare, în spitaluri și DSP-uri vor exista acele evaluări încrucișate pentru a putea remarca dacă există acea capacitate pentru fiecare din cei care lucrează în aceste spitale, pentru a putea da acea asistență medicală de care avem nevoie. Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea noastră este de a nu forța aceste sisteme medicale.

În măsura în care indicii vor reveni, prin respectarea regulilor, sub 1,5 (de infectări la mia de locuitori – n.red.), vom reveni și noi în momentul în care vom redeschide aceste activități.

Personalul medical este același și de acum 7 luni, care a primit și 200 de cazuri pe zi, care primește și 3.000 pe zi.

Suntem în momentul în care trebuie să-l gestionăm împreună.

Avem un mesaj pentru corpul medical, care, deși obosit, este în continuare acolo și va da acea asistență medicală, dar avem în același timp un mesaj pentru populație.

Haideți să respectăm acele reguli.

Avem și personal medical infectat. Haideți să ne gândim că personalul medical este cel care se expune. Acest personal medical trebuie să îngrijească și persoane infectate sau persoane neinfectate COVID.

Sistemul este cel care ne va da capacitatea. Suntem întrebați de multe ori, noi corpul medical, care ar fi limitele? Am primit 200, primim și 1.000, 2.000, primim și 3.000 de pacienți pe zi.

Haideți să vedem dacă prevenția poate face diferența.

Haideți să vedem de unde pleacă acele focare. Avem evenimente care nu sunt complet supravegheate sau nu se respectă anumite reguli, avem un transport în comun în care putem vedea că nu se respectă regulile. Aici avem acele zone infectante.

Aceste restricții reimpuse acum două zile își vor face efectul în 10-14 zile”, a declarat Tătaru, potrivit Digi24.

Share This Article