vineri, noiembrie 22, 2024

Ultima ora

Sport

COVID-19. Austria interzice petrecerile în staţiunile de schi în timpul sezonului sporturilor de iarnă

Austria a anunțat că interzice petrecerile în staţiunile de schi pe durata următorului sezon al sporturilor de iarnă: barurile și restaurantele se vor închide la ora 22:00. Vor putea fi servite doar persoanele așezate la mese.

Astfel că, turiştii din staţiunile de iarnă din Austria nu vor putea organiza petreceri în timpul următorului sezon, măsură instituită pentru a preveni transmiterea COVID-19 şi pentru a salva industria vitală a turismului, a anunţat joi guvernul austriac, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Turismul şi activităţile pentru petrecerea timpului liber reprezintă 15% din economia Austriei. 
Oameni de afaceri şi politicieni din Austria şi-au exprimat îngrijorarea în ultimele zile după ce un număr în creştere de ţări europene au emis avertizări de călătorie nu doar pentru oraşul Viena, dar şi pentru regiunile alpine ale Austriei din cauza creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, scrie realitatea.net

Policlinica Buna Vestire Craiova

La începutul anului, Guvernul austriac a fost criticat pentru modul în care a organizat precedentul sezon de schi, când sute de turişti din Europa au contractat noul coronavirus în populara staţiune din Ischgl, cunoscută pentru petrecerile sale exuberante.

Cancelarul Sebastian Kurz a spus că turiştii vor putea să practice schiul în sezonul rece care vine, să ia masa la restaurant şi să participe la evenimente culturale.

În plus, restaurantele şi barurile se vor închide la ora locală 10:00 PM (21:00 GMT) în regiunile muntoase din Austria.

Guvernul austriac, dat în judecată pentru modul în care a gestionat epidemia de COVID din staţiunea Ischgl, cunoscută drept „Ibiza Alpilor”

Lipsa măsurilor restrictive la începutul răspândirii coronavirusului a dus la adevărate tragedii in randul turistilor.  Un avocat specializat în drepturile consumatorilor a intentat proces guvernului austriac, marţi, 22 septembrie, în numele a trei turişti infectaţi la Ischgl şi în numele familiei unui pacient cu COVID-19 care a decedat. Peste 5.000 de persoane din 40 de ţări, care au fost expuse la focarul de infecţie din Ischgl, au depus o plângere colectivă împotriva autorităţilor din Tirolul austriac.

Ischgl a devenit un simbol al contagierilor necontrolate cu noul coronavirus, după ce sute de turişti s-au infectat acolo între sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie, înainte de intrarea în vigoare a unor măsuri stricte de izolare, adoptate pentru a frâna pandemia. După contractarea noului coronavirus între sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie, când nu a existat nicio restricție, turiştii străini au dus apoi cu ei virusul în ţările lor de origine, unde au provocat mii de noi infecţii, mai ales în Germania şi în ţările scandinave.

Politica