duminică, decembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

„PNL propune doi oameni serioşi, care au dovedit că pot avea rezultate în activitatea profesională”

Candidatul PNL Dolj la funcţia de primar al Craiovei, profesorul Nicolae Giugea, şi candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, profesorul Alexandru Gîdăr, au susţinut, astăzi, 28 septembrie, o conferinţă de presă alături preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, preşedintele PNL Craiova, senatorul Mario Ovidiu Oprea, europarlamentarul Marian Jean Marinescu şi vicepreşedintele Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului.

Preşedintele PNL Dolj a afirmat că data de 27 septembrie reprezintă pentru judeţul Dolj şi pentru municipiul Craiova şansa la dezvoltare, iar candidaţii PNL sunt cei care pot înscrie zona pe această direcţie.

„Astăzi este prima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale. PNL şi-ar fi dorit ca alegerile locale să fie în două tururi de scrutin, iar premierul Ludovin Orban, preşedintele PNL, şi-a asumat acest obiectiv, pentru a exista o legitimitate reală a aleşilor locali – primari, preşedinţi de consilii judeţene -, dar din păcate o majoritate constituită în jurul PSD a depus o moţiune de cenzură şi Guvernul a picat. Avem alegeri pe 27 septembrie într-un singur tur de scrutin, alegeri într-un judeţ, care, din păcate, în ultimii 8 ani de zile a fost condus de PSD. PNL, atât la nivelul CJ Dolj, cât şi la nivelul municipiului Craiova vă propunem doi oameni serioşi, care au dovedit că pot avea rezultate în activitatea profesională. Este vorba de domnul profesor Alexandru Gîdăr şi de domnul profesor Nicolae Giugea. Avem convingerea că avem candidaţii cei mai buni, oamenii care pot câştiga atât CJ Dolj, cât şi Primăria Municipiului Craiova. 27 septembrie reprezintă pentru judeţul Dolj, pentru municipiul Craiova şansa la dezvoltare. Guvernul Orban doreşte să reclădească România şi are investiţii majore în Dolj: Drumul Expres Craiova-Piteşti, conducte de gaze, un contract la Fabrica de Avioane, Spitalul Regional, reabilitarea Colegiul „Carol I”, Centura de Sud a Craiovei. Pe lângă acestea, va susţine proiectele de dezvoltare locală a Craiovei şi a judeţului Dolj”, a spus Ştefan Stoica.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preşedintele PNL Dolj a afirmat că organizaţia pe care o conduce are candidaţi în toate cele 110 localităţi, plus municipiul Craiova: „Suntem singurul partid care luptă realmente cu PSD, pentru că sunt unii care comentează în public şi vorbesc de blaturi. În Dolj numai PNL şi cei cu care ne luptăm de ani de zile au liste complete de candidaţi în judeţ. Avem o singură comună unde nu avem candidat la funcția de primar, Almăj, unde din nefericire, candidatul nostru, domnul Ion Hoancă, a decedat după ce s-au depus listele de candidaţi şi, conform legii, nu mai avem posibilitatea să îl înlocuim. Sunt nişte lucruri care cred că ar trebui modificate în lege. Mergem cu convingerea că atât la nivelul Consiliului Judeţean Dolj, cât şi în municipiul Craiova şi în majoritatea localităţilor vom câştiga alegerile, iar viaţa cetăţenilor se va schimba în bine. În acest moment majoritatea regiilor Primăriei Craiova sunt în faliment. La Termoficare conduce domnul Gheorghe Nedelescu de la PSD, cu un salariu de peste 14.000 leri, iar salariaşii nu au certitudinea zilei de mâine, că este în faliment. RAT-ul este, de asemenea, în faliment, şi este de ani de zile este subvenţionat de către cetăţean. Cred că la un moment dat, la câţi bani s-au alocat din buzunarul cetăţeanului, ar trebui ca transportul să fie gratuit, poate aşa decongestionăm oraşul. RADPFL este în aceceaşi situaţie.

SCLDP nu este în stare să taie iarba de pe marginea drumurilor judeţene şi nu există iarnă în care să nu fie înzăpeziri, pentru că perdelele de protecţie mult promise nu s-au mai realizat.”

Candidatul PNL la funcţia de primar al Craiovei, Nicolae Giugea, a afirmat că pe 27 septembrie PNL doreşte să marcheze momentul T0 în ceea ce priveşte administrarea municipiului Craiova, când se va trece la o administrare corectă, transparentă, în slujba cetăţeanului. „Cel puţin în ultimii 8 ani de zile, în Craiova a fost o administrare făcută cu amatorism şi rea credinţă. Aceasta este caracterizarea cea mai simplă, dar şi cea mai corectă a ceea ce s-a întâmplat la nivelul municipiului Craiova în ultimii 8 ani. Vin şi reîncălzesc aceeaşi supă electorală pentru a treia – a patra oară, uitând să menţioneze că au făcut în ultimii 8 ani de zile toate eforturile pentru a trece Craiova pe numele lor, probabil vor să o şi acasă. Administraţia craioveană este în acest moment împotmolită, scufundată în mâl, trebuie să modernizăm administraţia, să venim cu proiecte reale, concrete, aplicabile, astfel încât Craiova să devină cu adevărat o capitală regională şi unul dintre marile oraşe ale Uniunii Europene. Spunea cineva că în acest moment Craiova este ca o tigaie încinsă: betoane şi asfalt. Noi ne dorim un oraş verde, nu un oraş în care aducem numai tiribombe şi tarabe pentru mici. Vom dezvolta Craiova de la periferie către centru, pentru că în acest moment Craiova are 500 de străzi neasfaltate şi 50 de străzi fără canalizare în condiţiile în care suntem o capitală regională a Uniunii Europene. Transparenţă maximă atât în cheltuirea fondurilor publice, în deciziile care se iau şi în dialog permanent cu cetăţenii, pentru că dacă nu ai dialog cu cetăţenii, nici nu ştii ce probleme au”, a afirmat Nicolae Giugea.

Candidatul PNL la Primăria Craiova a spus că unul dintre obiectivele sale este reconsiderarea transportului în comun: „Trebuie să avem un metrou de suprafaţă, care să garanteze şi accesul din zona metropolitană. Transportul în comun în Craiova este cel pe care l-a lăsat regretatul Vasile Bulucea. Nimeni nu a intervenit asupra reconfigurării transportului în comun, nimeni nu a luat în considerare că 25% dintre cei care îşi desfăşoară activitatea în Craiova provin din zona metropolitană, intră şi ies cu maşinile. Obiectivele de dezvoltare au fost puse numai pe hârtie, pentru a câştiga nişte puncte la nişte proiecte. De exemplu, pistele de bicicletă în Craiova sunt nefuncţionale, care încep de nicăieri şi duc nicăieri. În Craiova se construieşte haotic în momentul de faţă. S-au făcut lucruri puţine şi s-au făcut lucruri mai ales în interesul unor grupări. Nu susţin nicio grupare şi nici nu vin la Primărie ca să formez vreun grup de interese. Legea înainte de orice! Vreau să creăm perspectivele pe care le merită Craiova şi craiovenii: locuri de muncă, dezvoltarea sistemului educaţional, a sistemului de sănătate, administraţia să fie pusă în slujba tuturor. Vreau să schimbăm categoric atitudinea în ceea ce priveşte relaţia primarului cu cetăţenii. Nu la fiecare 4 ani craiovenii îşi aleg un stăpân. De data asta craiovenii au posibilitatea să îşi aleagă un responsabil pentru ceea ce se întâmplă la nivelul Craiovei”.

Candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Alexandru Gîdăr, a afirmat: „În această campanie doresc să ne facem cunoscute proiectele, să le discutăm cu oamenii, să preluăm din ceea ce ne spun craiovenii şi doljenii, astfel încât să putem duce la îndeplinire principalul nostru obiectiv: dezvoltarea judeţului Dolj, dezvoltarea Craiovei, a celorlalte municipii, a oraşelor şi comunelor, a satelor din judeţul Dolj. Iar noi ne raportăm la dezvoltare prin comparaţie cu alte zone, pentru că atunci când vrei să vezi la ce stadiu eşti, trebuie să te compari cu alţii. Şi cu toţii facem această comparaţie atunci când mergem şi vedem alte municipii, alte judeţe şi ne întebăm întotdeauna de ce acolo se poate şi la noi nu se poate? De ce nu putem fi şi noi ca Braşovul, de ce nu putem şi noi să fim cum este Clujul, cum este Bihorul, sau Timişul sau chiar Alba. Avem aceleaşi resurse – naturale, materiale, şi avem cea mai importantă resursă – resursa umană. Dar oare se întâmplă ceva cu resursa umană din Dolj? Din 1992, analiza statistică ne arată că populaţia Doljului a scăzut cu 12%. Şi revenind la o comparaţie, dacă în 1992 judeţul Dolj avea cu aproape 40.000 mai mulţi locuitori decât Clujul, a ajuns azi să aibă mai puţin cu aproape 50.000 de locuitori. În această perioadă, Doljul a pierdut un municipiu de 85.000 de locuitori. Este vinovată administraţia de această depopulare? Da. Problema este că pentru administraţia din Dolj acesta nu este un semnal de alarmă şi că proiectele ei nu sunt în direcţia dezvoltării acestei zone ca un pol de atracţie”.

Profesorul Alexandru Gîdăr a mai afirmat că vizează dezvoltarea judeţului prin proiecte integrate în cadrul polilor de dezvoltare şi polilor urbani. „La Băileşti, a fost semnat, săptămîna trecută, documentul privind constituirea Alianţei Sudului. 10 unităţi administrativ teritoriale din zonă s-au asociat în vederea înfiinţării unei zone urbane funcţionale, pentru a putea accesa fonduri europene direct de la Comisia Europeană, care agreează acest tip de asocieri. Este un prim pas în direcţia unei schimbări a întregului judeţ. Băileştiul va fi un exemplu şi pentru municipiul Calafat, dar şi pentru Polul de creştere urbană Craiova, din care fac parte şi oraşele Filiaşi şi Segarcea, şi care este pe ultimul loc între cei 7 poli de creştere, în ceea ce priveşte rata de creştere a veniturilor. De proiecte integrate? Pentru că localităţile cu o populaţie de sub 2.000 de locuitori au un potenţial redus de dezvoltare, iar din acest motiv au nevoie să fie parte a acestor proiecte integrate pe toate palierele: infrastructură, investiţii, învăţământ, sănătate”, a mai afirmat Alexandru Gîdăr

Biroul de presă al PNL Dolj

Politica