Două focare mari de infectare cu coronavirus plasează din nou Dâmbovița pe unul dintre primele locuri la numărul de îmbolnăviri. Într-un singur centru de recuperare sunt peste 100 de cazuri în ultimele două zile.
Rămân pe primele locuri Capitala, județele Argeș, Brașov și Buzău, potrivit stiri.tvr.ro
Cel mai mare focar din Dâmbovița este un centru de recuperare pentru persoane cu handicap din Moreni.
Aurelian Popa, prefectul județului Dâmbovița: „Avem pozitivate 92 de persoane asistate dintr-un total de 119, iar din personal 14 persoane pozitivate din 94 de salariați„.
Un alt focar este la complexul de servicii sociale Găești, unde sunt 35 de persoane infectate. 23 sunt copii cu vârste între 5 şi 18 ani, beneficiari ai centrului.
Și la Craiova au fost depistate pozitive 4 cadre medicale de la Spitalul de Neuropsihiatrie – un asistent și trei infirmieri.
Se pare că totul a plecat de la un infirmier care a avut simptome în timp ce se afla în concediu, pe litoralul românesc. El a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Soția lui este asistentă medicală la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Ea a plecat de pe litoral acasă și a mers direct la Spitalul la care lucrează. A fost testată și a ieșit pozitiv.
În urma anchetei epidemiologice, alți trei colegi de-ai infirmierului au fost descoperiți infectați cu coronavirus. Și cei zece pacienți ai secției de psihiatrie au fost testați, rezultatele fiind negative.
Număr mare de infectări în continuare și în Brașov.
Aici au început să sosească primele containere pentru un spital modular care va fi ridicat în curtea Spitalului de urgență. Va fi o unitate de terapie intensivă cu 28 de paturi, în condițiile în care, în acest moment, în tot județul sunt doar 15 paturi ATI unde pacienții critici cu COVID-19 pot fi intubați.
Viitorul spital modular pentru COVID-19 de la Brașov va fi format din 56 de containere, după modelul secției modulare din curtea Spitalului Elias din București.
La Arad a fost lansată o platformă informatică, bazată pe experiența medicului Virgil Musta în tratarea bolnavilor de COVID.
Programul va fi extins şi în Hunedoara și Caraș Severin.
Potrivit specialiștilor, în acest moment, cel mai important este să fie oprită transmiterea bolii și prevenită o explozie de cazuri.