„Mulţi nici nu ştiu care e rostul lor pe pământ”, zicea duminică astrologul Mariana Cojocaru, vorbind, pe nu ştiu ce canal, despre zodiile românilor pentru săptămâna asta. Aşa e, de asta se şi zice în popor că „toate au un rost pe lume”, „şi-a făcut un rost”, „te ia viaţa la rost”, „fiecare cu rostul lui”…
– Banc: un jurnalist către un fruntaş PSD: -ce mai ştiţi de dosarele revoluţiei? -altă întrebare; – dar de mineriade? – altă întrebare; – ce ne puteţi spune despre ouăle lui Năstase, despre cele 4 case şi despre mătuşa Tamara? – altă întrebare; – cum evoluează ancheta în cazul 10 august? – altă întrebare; – când veţi repara ordonanţa 13? – altă întrebare; – ce mai ştiţi de preşedinţii Dragnea şi VVD? – altă întrebare; – de dosarul Palada-Goţiu mai ştiti ceva? – altă întrebare; – domnul Ciolacu ce mai face? – altă întrebare; – o să anulaţi pensiile speciale? – altă întrebare; – cum vi se pare guvernarea ţării de către parlament, CCR, ruşi şi unguri? – altă întrebare; – ce le transmiteţi susţinătorilor dvs.? – trăiască PCR! şi urmaşii urmaşilor lui! Amin!
– Ion Maria. Un banc bun și recent: Orban bea la birou în timpul programului! Cine este Orban? Premierul fraierilor de români! Dacă tu ai ordin cu bancuri, cu bucurie…
– Mihai Măceş. Ioane, prietene, tu ştii foarte bine că eu nu scriu la ordin nici cărţi, nici jurnalism. Bancurile sunt o relaxare a minţii, şi-l inventai şi eu pe ăsta. Recunoaşte că e bun, şi e inspirat din realitatea românească despre care eu tot scriu, nepartinic. Dar tu ai dreptate. Sunt un fraier că scriu despre cum ar trebui să fie, fără vreun folos. Marţi decid.
Ştie cineva ce mai face Ciolacu? O fi luat vreun virus când şi-a dat jos masca în parlament, fără să fie amendat sau să se amendeze, ca Orban? Că prea a dispărut subit din scena politică. Zău, era mai echilibrat decât Cazanciuc şi alţii, care vor, contra o ţigară la guvern, să reamintească românilor de 10 august, şi legile justiţiei, şi mita cu pensiile speciale, şi devalizarea bugetului, şi… si… şi… si…, la 2 şi 4 e si, nu şi, adică da.
– Ion Maria: Mihai, mai zi ceva și de Orban, că el nu numai că era fără mască, ci și fuma și bea în biroul de premier, sau numai de CIOLACU ai voie să scrii?
– Mihai Măceş: Ioane, tu ştii bine că mie nu-mi zice nimeni ce să scriu. Am scris toată viaţa ce am crezut. Pentru tine, de marţi scriu despre PSD, deşi acum scriu tot despre PSD.
Eu cred că Orban, un romantic în ale propagandei, le-a aruncat, fără să-şi dea seama, o minge la fileu, iar pesedeii, recunoscuţi pentru intelighenţie, s-au prins în joc, nefiind ei cunoscători ai logicii simple şi ai psihologiei mulţimii, care nu e proastă, cum cred ei, ştie că au păcătuit mai abitir decât o ţigară, ori o tărie la guvern, ziua ca proştii, nu noaptea… Cine ridică piatra…
– Ion Maria: Mihai, ești un politruc de partid bine instruit, românii nu au treabă că Orban bea, nici chiar că a fost la dezalcoolizare, și românii beau de ziua lor, românii sunt supărați că bea în biroul guvernamental când are atâta treabă și când nouă ne cere să…
– Sunt curios dacă Renata contestă la CCR amenzile premierului şi ale unor miniştri. Nu zic că nu le meritau, dar le meritau şi alţii: interlopii amendați, şi Ciolacu, şi Cataramă… Acuza cu fumatul e aiurea, că, la români, fumatul, femeile, politica, fotbalul şi naivitatea (ca să nu zic prostia), sunt „patimi” generale nesancţionabile, moral.
– Ion Maria: Da, meritau toate haitele de liberali care fură acum cu voie că nu mai au nevoie de licitații și alte mizilicuri, scrie și despre ei, despre afacerile liberalilor ce se îmbogățesc acum vânzând măști, mănuși, termometre… o contestare la CCR ar fi chiar cea mai mare bătaie de joc pentru acest popor, ce să conteste, că bea în biroul primului ministru? De asta a fost numit, să bea la muncă? Îl doare în sticlă de noi? Asta aștept și eu, suprema batjocură pentru români: contestare a amenzii la CCR, să știm că suntem un popor peste care un Orban oarecare face pipi după ce a băut prea mult…
– Eu, acum un an: Să mă ierte Dumnezeu, dar PAPA a prezentat, azi, poporului român şi tuturor politicienilor de prim rang, cel mai clar program politic de guvernare normală a României. Pariez că ipochimenii n-au înţeles nimic, deşi au fost, smerelnici, acolo, toţi.
Pe mine ce mă pune pe gânduri e, cum de acum, în secolul XXI, ni se par „atentat la drepturile şi libertăţile omului” „legile” pentru comportamente care ţin ce cei şapte ani de acasă, şi de bun simţ uman – spălatul pe mâini, pe dinţi, distanţa decentă, să nu-ţi sufli nasul şi să nu-mi tuşeşti în faţă, etc., dar şi dreptul meu la viaţă, sănătate, comportamente pentru care, în feudalism, capitalismul normal, sau comunism, nu era nevoie de legi.
– V.P.: Mihai, „libertatea” în vreme de pandemie o stabilesc „doftorii”. „Libertatea” există. Cine vrea s-o pună la încercare, nu are decât. Dar, când este vorba de viață și de moarte, parcă ar trebui să cugetăm un pic… RESTUL, ca de obicei, își dau cu părerea.
– Închisnovată e viaţa asta! Tocmai când mă pregăteam să scriu editorialul de luni pentru Jurnalul Olteniei, mă pocni o întrebare întrebătoare: cum de au ajuns, Geoană (…nici noi nu mai ştim câţi suntem), „prostănacul” lui Iliescu şi Vântu/Băsescu (Mihaela, dragostea mea), numărul doi la NATO, L.C. K., primul procuror al UE, când în România unii o voiau arsă pe rug, V.V.D., prim ministru cu vise de preşedinte, Dragnea, la Rahova!, etc. …? „Altă întrebare” nu mai am, dacă-mi răspundeţi la asta.
– Lucian Irimescu: Cu cât ai mai mult bun simț te depărtezi proporțional de tot ce înseamnă normalul și firescul unei scări a valorii, coerente… Altfel, Kafka e la el acasă în lumea asta „contemporană”
– Camelia Gabriela: Nu aş şti ce să vă răspund dl. Măceş, doar că bine mai ziceți!
– Nicolae Marinescu: E suficientă asta! Cuprinde răspunsul! De râsul lumii!
– Ion Maria: Kovesi trebuie să facă treburile murdare ale UE, cum a făcut și la noi, și ura inerentă să cadă pe români. Geoană cunoaște bine politica internațională și este un bun specialist în asta. Dragnea a îndrăznit să vrea gazul din Marea Neagră pentru români.
– În 1651, Thomas Hobbe spunea: „Privit din punctul de vedere sistemic, politicul este un subsistem al sistemului social și conține: instituțiile, organizațiile politice și conștiința politică. Instituțiile politice sunt instituții prin intermediul cărora se exercită puterea. Prima instituție politică este Statul ca instrument social organizat”. Observăm că, pe zi ce trece, „conştiinţa politică” dispare din politica noastră, afectând grav Statul, care e prima instituţie politică a Ţării în care Dumnezeul Lumii ne-a aşezat să trăim. Amin! Punctum!
RăspundeRedirecționează |