Numărul cazurilor de coronavirus la nivel mondial se apropie miercuri 5,7 milioane, iar cel al deceselor asociate cu Covid-19 a depășit 350.000, în timp ce peste 2,4 milioane de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit centralizării de pe Worldometers.
SUA numără aproape 100.000 de decese, în timp ce Brazilia devine noul epicentru al pandemiei, cu peste 1.000 de decese raportate marți. În ultimele patru zile până luni, Brazilia a fost țara din lume cu cel mai mare număr de decese zilnice din cauza Covid-19, depășind pentru prima dată în acest bilanț Statele Unite, care au deplâns mai puţin de 700 de morţi zilnice din cauza COVID-19, pentru a treia zi la rând, informeză Hotnews.
Peru a înregistrat un număr record de 5.772 de noi contaminări cu coronavirus în 24 de ore, numărul total ajungând la 130.000, a anunțat marți Ministerul Sănătății.
America Latină a devenit noul epicentru al pandemiei la nivel global, a spus Carissa Etienne, șefa Organizației Pan Americane pentru Sănătate.
Brazilia este de departe cea mai afectată țară din America de Sud, în ceea ce privește numărul total al cazurilor și deceselor. Cu toate acestea, la numărul de decese pe milion de locuitori, Ecuadorul este cel mai afectat, potrivit BBC.
Peru a fost una din primele țări din ambele Americi care a implementat măsuri stricte pentru combaterea pandemiei de COVID-19, impunând o oră de stingere, carantina și închiderea granițelor. În pofida acestor eforturi a ajuns una dintre cele mai afectate țări de noul coronavirus.
În acest timp, un studiu realizat de Universitatea din Amsterdam, care pune sub semnul întrebării utilitatea introducerii așa-numitelor „pașapoarte de imunitate” arată că imunitatea la noul coronavirus SARS-CoV-2 ar putea dura doar șase luni. De fapt, nu există motive pentru a afirma cu certitudine că o persoană care a avut deja Covid-19 nu poate fi reinfectată.