Două cadre medicale și două persoane ce fac parte din personalul auxiliar de la Spitalul Județean pentru Situații de Urgență Târgu Jiu și Spitalul Municipal Motru au fost confirmate cu COVID-19, a anunțat sâmbătă Direcția de Sănătate Publică. La acel moment, potrivit raportului, la nivelul județului Gorj erau 59 de cazuri confirmate cu coronavirus.
Situația de la spitalul din Târgu Jiu l-a deranjat teribil pe primarul orașului, Marcel Romanescu. Acesta se teme că în municipiul pe care îl conduce se poate naște un focar, poate chiar un nou caz Suceava. Edilul a făcut un apel către autoritățile centrale, în special către Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne.
„Urmăresc, cu îngrijorare, situația de la Spitalul Județean Târgu Jiu. Nu avem nevoie de un nou caz Suceava aici! Am făcut, la nivelul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, niște eforturi substanțiale pentru a menține siguranța în oraș și observ că apare un focar tocmai la spital, acolo unde Consiliul Județean ar fi trebuit să se implice pentru a împiedica astfel de probleme. Cer ca autoritățile centrale, în special Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne, să trimită de îndată reprezentanți la Târgu Jiu pentru a verifica modul în care Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență, condus de prefect, a gestionat situația. Repet: aici am făcut eforturi uriașe pentru a menține o stare de siguranță și observ că la nivelul anumitor instituții totul a fost tratat superficial. De ce era nevoie ca jandarmi din alte localități să fie aduși aici? Noi nu avem Poliție, Jandarmerie, Poliție Locală? Unul dintre jandarmii aduși de la Craiova a fost depistat pozitiv deja. Intră, din nou, foarte mulți oameni în carantină”, a spus Marcel Romanescu.
Primarul vrea ca cineva să își asume vina pentru aceste probleme sau ca altcineva să găsească vinovații. Romanescu susține că primria a alocat 6 miliarde de lei pentru aparatură medicală, deși spitalele nu sunt în administrarea instituției pe care o conduce.
„Nu numai că cineva va trebui să răspundă pentru toate aceste probleme, dar trebuie să schimbăm lucrurile și la Spitalul Județean. Aici se tratează, în cea mai mare parte, târgujieni și nu accept să fie supuși cetățenii unor riscuri, iar autoritățile care ar fi trebuit să gestioneze situația dorm! Noi, la nivelul primăriei, ne-am implicat direct cu măsuri și fonduri pentru a nu se ajunge aici. Am alocat 6 miliarde de lei pentru aparatură medicală, deși spitalele nu sunt în administrarea noastră. Nu văd, însă, eforturi similare din partea celorlalte instituții implicate. Se impune, de urgență, să fie depistate cauzele care au generat această problemă și să se ia măsurile necesare pentru ca focarul să nu se extindă!”, a mai declarat edilul-șef din Târgu Jiu.