Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va beneficia de fondurile necesare pentru achiziționarea de aparate de ventilație necesare asigurării tratamentului pentru bolnavii cu COVID-19, cel puțin așa susține primarul orașului, Marcel Romanescu.
Se pare că este vorba despre suma de de 600.000 lei (6 miliarde de lei vechi).
„Am identificat sumele necesare pentru achiziționarea aparaturii de care Spitalul Județean are nevoie în lupta cu epidemia de coronavirus. La solicitarea conducerii spitalului și în urma discuțiilor cu președintele Consiliului Județean, cel care administrează spitalele din Târgu Jiu, vom aloca suma de 600.000 lei (6 miliarde de lei vechi) cu care se vor achiziționa 6 aparate de ventilație. Vom continua să ne implicăm direct, așa cum am mai făcut-o, chiar dacă spitalele nu ne aparțin, pentru că de serviciile lor beneficiază și cetățenii municipiului Târgu Jiu“, a transmis primarul Marcel Romanescu.
Autoritățile locale au căzut la o înțelegere cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Târgu Jiu și au hotărât ca bisericile de cartier să preia alimentele pentru persoanele vulnerabile, donate de oameni, pe care să le redirecționeze către Centrul Magnolia.
„Am luat legătura cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Târgu Jiu și am hotărât demararea unei acțiuni prin care să putem ajuta persoanele vulnerabile care nu au venituri. Cetățenii pot dona alimente neperisabile sau greu perisabile care vor ajunge, cu precădere, la persoanele ce depășesc vârsta de 65 de ani și care au rămas fără venituri, sau la alte cazuri speciale.
Aceste alimente vor fi preluate de către biserici, în fiecare cartier, și vor fi redirecționate către Centrul Magnolia, acolo unde am creat un centru de comandă prin care ajutăm persoanele vulnerabile. Persoanele juridice pot transporta alimentele direct la Centrul Magnolia din strada Oltețului, în spatele Autogării Târgu Jiu. Pornim această acțiune în urma numeroaselor solicitări venite din partea cetățenilor aflați în situații dificile. Sunt persoane vârstnice, cu pensii mici, fără aparținători și care sunt nevoite să cumpere și medicamente. Avem, de asemenea, multe persoane care provin din centre de plasament și care, odată ajunse la maturitate au ieșit de sub protecția statului. Până acum acești oameni au muncit cu ziua, dar acum au rămas și fără aceste venituri. Sunt persoane defavorizate, încadrate în diferite grade de handicap și care au rămas fără bani. Toți acești oameni au nevoie de sprijinul nostru. Sunt singuri, speriați și neajutorați. Nu-i putem lăsa la greu”, a mai spus edilul din Târgu Jiu.