luni, decembrie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Locuinţă protejată pentru craiovencele agresate în familie

Victimele violenţei domestice pot apela la sprijinul Primăriei Craiova. Pentru şase persoane se poate asigura şi cazare, pentru un an. Aceasta, în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

Este vorba despre proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”, în care Direcția Generală de Asistență Socială din cadrul Primăriei Craiova este partener.

Pentru implementarea lui, municipalitatea cere sprijinul comunităţii care ar trebui să informeze şi să îndrume femeile victime ale violenței domestice către sediul direcției, situat în Craiova, str. Eustațiu Stoenescu, bl. T8, parter, pentru a putea beneficia de serviciile oferite prin proiect. Dacă vor sprijin, acestea trebuie să întocmească un dosar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Persoanele care pot face parte din grupul țintă trebuie să aibă vârsta de peste 18 ani, să aibă calitatea de victimă a violenței domestice în formele prevăzute de lege și în legătură cu toate tipurile de relații familiale, sociale/parteneriale, de rudenie/afinitate pe care victima le are cu celelalte  persoane. Pentru admiterea în cadrul serviciilor sociale, persoana victimă a violenței domestice trebuie să constituie un dosar de înscriere în grupul țintă. Menționăm că anunțul și documentele pentru înscrierea în grupul țintă al proiectului se regăsesc pe site-ul  instituției la www.spascraiova.ro (secțiunea comunicate), site-ul Primăriei Municipiului Craiova precum și la sediul instituției”, au transmis reprezentanţii Primăriei.

Proiectul, în valoare totală de 51.080.375,72 lei, este cofinanțat din FSE, Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Valoarea cheltuielilor eligibile angajate pe perioada proiectului de Direcția Generală de Asistență Socială Craiova este de 1.137.171,60 lei, din care contribuția proprie este de 2%, în valoare de 22,743.43 lei.

„În cadrul proiectului, în Municipiul Craiova vor fi create o “Locuință protejată“, precum și servicii integrate complementare de grupuri de suport și cabinet de consiliere vocațională pentru victimele violenței domestice.

Scopul serviciului social “Locuință protejată” este asigurarea nevoilor sociale, creșterea calității vieții și promovarea incluziunii sociale, prin asigurarea asistenței de specialitate pentru victimele violenței domestice. Capacitatea acestui serviciu social este de 6 locuri, iar găzduirea în cadrul acestuia se realizează pe o perioadă de 12 luni, în funcție de complexitatea cazului.

Serviciile integrate complementare: grup de suport și cabinet de consiliere vocațională vor furniza servicii atât pentru persoanele găzduite în locuința protejată, cât și pentru alte victime din comunitate. Serviciile de grup de suport vor fi oferite pentru minim 14 beneficiari/ an, iar serviciile de sprijin în vederea integrării soci-profesionale prin furnizarea de consiliere vocațională vor fi oferite pentru minim 34 de beneficiari/an”, explică reprezentanţii Primăriei.

Politica